Alen Đuras objavio spot za debi singl kojim je poharao top liste
26. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Alen Đuras objavio spot za debi singl kojim je poharao top liste

Mladi i iznimno talentirani glazbenik i pjevač Alen Đuras objavio je videospot za debitantski singl “Dotakni mi lice” na svom YouTube/VEVO kanalu.

Pjesma je u manje od dva tjedna od radijske premijere ušla u nacionalnu listu TOP40, što je samo još dokaz više da se radi o odličnom početku karijere koju je započeo nakon finala showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.

U suradnji s producentom Sinišom Reljićem, koji je ujedno i autor pjesme zajedno s Lukšom Đurašom, izabrao sam pjesmu za koju smatram da će naići na veliku podršku i prihvaćanje od strane publike. Kad sam je prvi put čuo, odmah sam znao da je to pjesma za mene. Rekao bih da je spoj balade i popa s prizvukom rocka u ovom slučaju ispričao jednu ozbiljnu i osjećajnu ljubavnu priču u kojoj se svatko od nas može prepoznati. Osobno sam se unio svom dušom u vokalnu izvedbu misleći pritom na svaki slog i svaku riječ. Mogu reći da sam sretan pjevač i čovjek, jer je ova pjesma našla mene i ja nju na prvo slušanje“, istaknuo je pjevač o pjesmi.

Autor pjesme Siniša Reljić istaknuo je kako je jedan dio pjesme, točnije intro i vers, nastao prije otprilike 3 godine.

Skladajući ovu pjesmu stavio sam se u ulogu slušatelja koji želi poslušati interesantnu ambient-pop pjesmu kojom će malo odlutati u mislima od svakodnevice. Nisam želio siliti završavanje pjesme, nisam je želio završiti pošto poto, tako da je ovaj dio pjesme odmarao dobre 2 godine u ladici. Lani (2016) se izrodio i refren te se završava aranžman. Baš u periodu kada smo nudili pjesmu eminentnim izvođačima, stupam u kontakt s Universal Musicom koji traži debitantsku pjesmu za Alena Đurasa. Alen je na pjesmu reagirao instantno, sa željom da je upravo ta pjesma ono što traži i s čim bi htio krenuti u pjevačkoj solo-karijeri. Smatram da je Alen otpjevao i unio u pjesmu jednu emociju i energiju  koja je fantastična, i taj spoj će sigurno dirnuti slušatelje i vjerujem da će im se jako svidjeti“, dodao je.

Alen Đuras je na poziv Dražena Žanka nosio jednu od glavnih uloga u mjuziklu Mirakul. Već početkom godine HRT ga angažira kao jednog od vokala u glazbenoj emisiji A strana, a kao krunu dosadašnjeg djelovanja, nastupa kao jedan od pratećih vokala i sudionika u koreografiji ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske na Euroviziji u Ukrajini (Kijev) – Jacquesa Houdeka.