Sana Garić singlom i spotom “Sobe” najavljuje novi album “Naočare za srce”
28. prosinca 2020.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Sana Garić singlom i spotom “Sobe” najavljuje novi album “Naočare za srce”

Pred sam kraj diskografske godine Sana Garić videospotom za singl “Sobe” najavljuje novi album.

Sana Garić je tijekom ove godine već objavila dva singla, a za sam kraj godine publici predstavlja treći i jedinstveni pod nazivom “Sobe” kojim ujedno i najavljuje predstojeći album “Naočare za srce” (Mascom/ 2021). Videospot je snimljen u eksperimentalnom umjetničkom prostoru “International Test Site – Z1” po ideji konceptualnog umjetnika Dragana Ilića. Zajedno s artefaktima robotike, elementima moderne tehnologije, konceptualnim radovima umjetnika i kadrovima koreografije interaktivnog performansa, spot se poigrava sa cyber estetikom.

“Tijekom snimanja i montiranja spota razmišljala sam o robotiziranojj stvarnosti koja nas okružuje i o tome kako su ljudi sve više otuđeni u svojim sobama, a svatko od nas ima svoj mali neprimjetni svijet osjećaja. Život je ipak lakši i ljepši kad smo okruženi prijateljima, a ne samo tehnologijom u izolaciji. Naš mikrosvijet dobiva smisao tek u interakciji s drugim ljudskim bićima.” – Sana

Režiju potpisuje filmski i TV redatelj Darko Štetin, kameru Aleksandar Despotović i Stefan Petrović u okviru Dream Drive studija, video montažu Sana Garić, i kolor art Miloš Jež.

Sanin upečatljiv vokal i autorske kompozicije obojene svježim synth electro zvukom, predstavljene su u novom svjetlu zahvaljujući doprinosu članova njenog benda. Donedavno autor i član jedne od najutjecajnijih domaćih grupa Darkwood Dub – Milorad Ristić – Miki /bas (Bella Technika), Feđa Tom Franklin/bubnjevi (Fish in Oil) i Dušan Ristić/gitara priključili su se Saninom bendu i radu na drugom albumu. Produkciju, miks i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđevic – DJ Rahmanee.