Vrhunska imena na 3FF-u – Festivalu alternative u Čakovcu
2. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2594 Članci)
Podijeli

Vrhunska imena na 3FF-u – Festivalu alternative u Čakovcu

Klub Prostor – “CeZam” iz Čakovca i tamošnja Udruga 3FF organiziraju i ove godine dvodnevni glazbeni festival u gradskom parku u Čakovcu.

Još od 2013. godine ova ekipa je organizirala više od stotinu koncerata, slušaonica i paryja u klubu i šire. Ugostili su izvođače iz cijele Europe, čak i šire (SAD, Kanada, Australija) koji su bili žanrovski dosta široki, od stonera, punka, metala, rocka, etna, reggaea i duba, preko psy trancea, hardcorea, crussta, ska punka i bluesa do eksperimentalne glazbe itd.  Upoznali su puno ekipe, slušali i svjedočili vrhunskim koncertima, stvorili nova poznanstva, zbližili alternativnu ekipu bez obzira na žanr glazbe, državljanstvo ili neku drugu nebitnu “etiketu”, te im je misija kretati se i dalje u tom pravcu.

Ono što je zanimljivo sve odrađuju volonterski te festival nema apsolutno nikakvo komercijalno značenje. Vizija je da festival u budućnosti ostane besplatan za posjetitelje, odnosno da festival i glazba generiraju pozitivnu energiju, potaknu ljude na razmišljanje i kreativnost, ujedine ih i na neki način inspiriraju.

I ove godine će tako ugostiti brojna imena na 3FF festivalu koji će biti održan 1. i 2. rujna. Dolaze Media Stres, Bamwise, Wifly, Inhibis, Emphasis, Mašinko, Ogenj, Repetitor i Atheist Rap.

Svakako treba spomenuti i donatore bez kojih ovog događaja ne bi ni bilo, a to su Grad Čakovec, Turistička zajednica grada, te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.