Novo ime na rock sceni, Stone Leaders, uvode novo vrijeme progresivne glazbe!
3. srpnja 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Novo ime na rock sceni, Stone Leaders, uvode novo vrijeme progresivne glazbe!

Predstavljamo vam novo ime na međunarodnoj rock scenni – Stone Leaders, a koji se sastoji i od nekoliko hrvatskih članova i predstavnika metal scene.

Objavili su i prvu pjesmu “Box of Time” koja je kombinacija elemenata progresivne metal glazbe i klasičnog “Led Zeppelin raspoloženja”, ali s modernim zvukom i zaokretom. “Cilj vokalno zahtjevnijih dionica i mračnih, heavy, dubokih stihova je istaknuti stalnu unutarnju borbu uma”,ističe John Macaluso, suosnivač benda Stone Leaders.

Stone Leaders novi je bend na međunarodnoj glazbenoj sceni, a čine ga bubnjar John Macaluso (ARK, Yngwie Malmsteen, TNT, James LaBrie, Symphony X, Riot, Jennifer Batten, Union Radio), gitarist i pjevač Ivan Mihaljević (Side Effects), basist Marko Karačić (Side Effects) te Dino Jelusić (Trans-Siberian Orchestra, Animal Drive), pjevač i klavijaturist.

Nakon intenzivne i iznimno plodne suradnje, prvi singl Stone Leadersa napokon je ugledao svjetlo dana! “Box of Time” uvod je u dark prog album te kao pjesma koja otvara album najbolje dočarava ono što te se može očekivati od ove suradnje.

Ivan Mihaljević i Marko Karačić su se s Johnom Macalusom upoznali preko zajedničkog prijatelja, talijanskog klavijaturista Mistherie, prije zajedničkog nastupa na Johnovoj bubnjarskoj radionici u Zagrebu 2013. godine. Macaluso, kao cijenjeni bubnjar koji je surađivao s mnogim svjetski poznatim glazbenicima, bio je gost predavač bunjarske radionice na zagrebačkoj Rock Akademiji. Uz bubnjarsku radionicu, John Macaluso održao je i kratki koncert gdje su mu se pridružili Marko Karačić na basu i Ivan Mihaljević kao gitarist i pjevač. Johnu se svidio Ivanov i Markov glazbeni izričaj, lakoća i čvrstoća sviranja, ali i zajednička energija tijekom nastupa te je predložio da osnuju bend i snime album. Zajednička ideja, ljubav prema glazbi te kombinacija američko-talijanske i hrvatske glazbene kreativnosti doveli su do snimanja sjajnog albuma koji će se uskoro moći kupiti i preslušati u cijelosti.

Iako je većinu svoje karijere John Macaluso proveo u Americi, od nedavno živi u Italiji te je, zahvaljujući tome, suradnju i ideju bilo lakše u potpunosti realizirati.

Ivan Mihaljević, jedan od suosnivača o nastanku suradnje kaže:

Za vrijeme zajedničke svirke na Johnovoj radionici u Zagrebu, John, Marko i ja našli smo se na istoj glazbenoj frekvenciji i nešto je “kliknulo”. Dogodio se taj neki trenutak kada smo svi svirali svoje instrumente i jednostavno uživali u tome te je sve nekako sjelo na svoje mjesto –  glazba je našla put, note se su se ispreplele i zvučalo je baš onako kako treba. Jammali smo i bilo nam je super! 🙂 John nije mogao ignorirati taj osjećaj te mi se pri povratku u Italiju javio s rečenicom: “Čovječe, ovo je bilo odlično, moramo pokušati napraviti nešto od toga.” Nastavili smo intenzivno surađivati preko interneta, a John je još nekoliko puta došao u Zagreb kako bismo detaljnije razradili pjesme te ih u konačnici i snimili. Pred kraj snimanja, bendu se priključio Dino Jelusić kao klavijaturist i jedan od dva glavna vokala te svojim odličnim pjevanjem i sviranjem upotpunio finalni zvuk benda.

Sve pjesme s istoimenog albuma “Stone Leaders” snimljene su u Zagrebu. Tekstove, glazbu i produkciju potpisuje dvojac Ivan Mihaljević i John Macaluso, dok je  mastering albuma napravljen u New Yorku od strane iskusnog Rogera Liana koji je u dosadašnjoj karijeri radio s Museom, Rushom, Panterom i mnogim drugima.