DORF i SuperUho najavljuju zajednički glazbeni program – glavno ime Repetitor!
4. srpnja 2017.
Music Box (10569 Članci)
Podijeli

DORF i SuperUho najavljuju zajednički glazbeni program – glavno ime Repetitor!

Kao što je već poznato, prošle godine započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom.

Prva dva dana, 5. i 6. kolovoz, pripast će glavnom programu DORF-a u sklopu kojeg će osim niza sjajnih filmova, koji će se prikazivati na Iskonovoj festivalskoj plaži, biti organiziran i bogat glazbeni program koji će ujedno poslužiti i kao odličan uvod u ono što nas očekuje na glavnom programu SuperUha od 7. do 9. kolovoza.

5. kolovoz će tako proteći u zvuku glasnih gitara beogradskih garage/post-punk/noise rock genijalaca Repetitora i fenomenalnih šibenskih post punkera Diskodelija. Ova su se dva benda već srela na prvom SuperUhu kad je Diskodelija promovirala svoj album prvijenac, te na ruševinama nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura iznimno uvjerljivo predstavila svoj mračni zvuk koji bi bez problema mogao poslužiti kao soundtrack filma o nekad uspješnom industrijskom gradu koji je s kolapsom industrije ušao u dvadesetgodišnje razdoblje apatije i besperspektivnosti. U njihovom slučaju u pitanju je bila proživljena stvarnost, a ne film.

S druge strane Repetitor su nastupili nakon zvijezda festivala The Nationala, a članovi i prateća ekipa ove megapopularne grupe ostali su do kraja nastupa u nevjerici gledajući i slušajući ono što dopire s pozornice. Bilo je jasno da je ova beogradska trojka predodređena za velike stvari pa stoga niti ne čudi da danas bez problema pune najveće klubove u svim bivšim republikama nekadašnje Jugoslavije. Ono što pak dodatno fascinira je da je gotovo 30 godina nakon pojave noise rocka na ovim prostorima, kad su glavni protagonisti tadašnje jake scene u najboljem slučaju punili klubove za 300 ljudi, grupa kod koje su upravo bučne gitare u prvom planu postaje jednim od najpopularnijih rock bendova regije.

Spomenuti noise rock obilježit će i 6. kolovoz kad će se autorskom dvojcu Damiru Bartolu Indošu i Tanji Vrvilo pridružiti saksofonist Damir Prica Kafka, multimedijalni umjetnik Ivan Marušić Klif, te tri od četiri člana kultne grupe SexA, koja glasi za pionire noise rocka na ovim prostorima: Ivan Bilosnić Bic, Ratko Danilović i Nino Prišuta.

Ulaznice koje omogućuju ulazak na oba dana popratnog glazbenog programa DORF-a mogu se do 16.7 kupiti po cijeni od 40 kuna, nakon tog datuma će koštati 50 kuna, a na samom ulazu 60 kuna. Festivalske ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na ove koncerte.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 290 kuna i vrijedi do 7.8. Do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 150 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj kamp lokaciji u ovom paketu koštaju 440 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:
 Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka
Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Ulaznice je moguće kupiti i putem internet servisa Dirty Old Shopa i Rockmarka