Bedem fest u Nikšiću dovodi sjajna imena i pozicionira se među bolje domaće festivale
5. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

Bedem fest u Nikšiću dovodi sjajna imena i pozicionira se među bolje domaće festivale

Nova imena osmog Bedem festa, Mravi, grupa Beograd, Hor JU “Zahumlje”, Viva Vops – pobjednički sastav partnerskog demo Bunt rok festivala, Take Five i sve prisutniji mladi i talentirani DJ Iron iz Nikšića koji će imati tu čast zatvoriti osmi Bedem fest.

Iz organizacije osmog Bedem festa najavljuju nova imena za ovogodišnju listu izvođača. Kako i sami ističu, i ove godine potvrđuju originalnost i autentičnost po kojoj je Bedem fest i postao prepoznatljiv. “Igrali smo se sa žanrovski različitim ali tematski vješto uklopljenim muzičkim pravcima koje smo uklopili u formu vrijednu pažnje i izazova”, ističe Petar Šundić.

Pogotovo su ponosni na činjenicu da nikada kao ove godine nije vladalo ogromno zanimanje bendova iz Crne Gore, čitave regija i čitavog svijeta, koji su poželjeli da se pojave na ovogodišnjem Bedem festu. “Preko 500 bendova i izvođača kontaktiralo je organizaciju Bedem festa, što samo po sebi potvrđuje koliko je ovaj festival postao interesantan i poželjan”, ističu organizatori. “Sve prethodne godine smo velikim trudom i laganim koracima gradili imidž i identitet festivala s jasnim ciljem, da u prvi plan i prije svega stavimo muziku i naše izvođače, da izrazimo poštovanje prema njihovom trajanju i svemu onome što nam daruju svo ovo vrijeme”, ističe Petar Šundić.

“Naša je namjera da u eri festivalske industrije ne namećemo sebe, već da privlačimo pažnju ukupne javnosti i posjetilelja na sebi svojstven način, prije svega svojim pokušajima, dobrim namjerama i djelima jer je osnovna ideja vodilja da jedan festival mora donositi dobro, prije svega svom gradu i ljudima u njemu, ali i svim posjetiteljima sa strane koji su itekako dobrodošli i kojih je sve više i više iz godine u godinu i to je to tako očigledno. Zar misija jednog festivala nije biti promotor određenih vrijednosti po kojima će biti i prepoznatljiv? A na kraju i na početku, festival mora predstavljati avangardnu, alternativnu i autonomnu scenu i biti njen zaštitnik”, ističe Petar Šundić.

“Posebno smo bili motivirani i inspirirani idejom da sve generacije posjetitelja nađu svoje mjesto na Bedem festu, nošeni mišlju da mlađe generacije posjetitelja trebaju poslušati i neke izvanvremenske stvari koje će vječno trajati, a koje im nisu svakodnevno dostupne za slušanje. S nestrpljenjem očekuju koncertna izvođenja svih izvođača u prekrasnom ambijentu velike scene drevnih zidina nikšićkih bedema”, kažu organizatori i dodaju kako je i ove godine nastavljena i potvrđena internacionalna dimenzija festivala koja je ozbiljno skrenula pažnju ukupnih javnosti s najavom koncerta kultne i svjetski priznate grupe Pro-Pain iz New Yorka, kojoj će to biti jedini i ekskluzivni nastup u cijeloj regiji i u sklopu njihove aktualne svjetske turneje. Zahvaljujući partnerstvu s ambasadom Republike Grčke u Crnoj Gori i kompaniji Adriatic Properties posjetitelji Bedem festa moći će uživati u fenomenalnoj svirci jako dobrog grčkog alternativnog sastava Sleepin Pillow iz Soluna. Njihov nastup pogotovo će se uklopiti u ambijentu drevnih zidina gradske tvrđave.

“Što tek reći za iznenadni i neočekivani povratak glazbenoj sceni Bisere Veletanlić koja će sa svoje 74 godine debitirati na Bedem Festu? Štovatelji njenog lika i djela sigurno će se jako obradovati i doći”, uvjereni su organizatori i zahvaljujući obiteljima Spasojević i Petrović Njegoš najavljuju besplatan kamp u podnožju gradske tvrđave kojeg karakteriziraju priroda, mir, tišina ali i sjajna energija i sjajno druženje. Organizatori pozivaju ljude iz svih krajeva da dođu na Bedem fest, da osjete i dožive čari kampa i prepoznatljivu gostoljubivost domaćina.

Ulaznice za osmi Bedem fest će se već ovih dana naći u prodaji i moći će se kupiti u cijeloj regiji, a ono što je novitet jest mogućnost on-line kupovine ulaznica. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 8 eura.

Organizatori najavljuju da će biti još noviteta i da ovo nije kraj kada je riječ o programu ovogodišnjeg Bedem festa. U tijeku je redizajn web stranice, a uskoro će svi zainteresirani moći lako pronaći sve potrebne informacije. Uvjeravaju da će vrlo brzo javnost upoznati s pratećim sadržajima i novitetima koji će itekako privući brojne goste.

Foto: Fanart.tv