Špancir fest predstavio program i poručio – “goodbye teens”
10. srpnja 2017.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Špancir fest predstavio program i poručio – “goodbye teens”

U Varaždinu će od 18. do 27. kolovoza biti održan 19. Špancirfest. Ovaj rođendan predstavlja svojevrsnu granicu zrelosti, kada ljudi, ali i festivali iz tinejdžerstva zakoračuju u, i dalje veselu i razigranu, zrelost.

Špancirfest posjetiteljima donosi razigrani spoj cijelog niza programa, koji bi, svaki zasebno, mogli biti tema samostalnih festivala. Osim raznolike zabave i bogate izlagačko-prodajne odnosno gastronomske ponude, Špancirfest već nekoliko godina, pod motom “Pokreni svoju kreativnost”, želi potaknuti razvoj kulturnih i kreativnih industrija, dovesti kreativce u izravan kontakt s tržištem, dati im poticaj da dodatno razviju svoj posao, ali i potaknuti posjetitelje da istraže vlastite talente i vještine ili se jednostavno inspiriraju samim Špancirfestom i svime što on donosi.

Ovogodišnji Špancirfest donosi više od 400 različitih sadržaja: koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi uz bogatu gastronomsku te prodajno izložbenu ponudu na svih 35 hektara povijesne jezgre Varaždina. Doslovno cijela pješačka zona grada, njegove ulice, trgovi, parkovi i perivoji pretvorit će se u veliku pozornicu na otvorenome, a pojedini dijelovi programa će se sadržajno i terminski nadopunjavati, kako bi posjetitelji mogli sudjelovati u što većem broju sadržaja.

Mi ćemo spomenuti koncerna događanja i program vezan uz njih, a koji će se ove godine događati na čak četiri zasebno glazbeno profilirane pozornice: Kraljevska zona, vila Bedeković, Trg Miljenka Stančića i Trg kralja Tomislava (Korzo). Raznolikost je bila glavna misao vodilja kod sastavljanja programa pa su tako lokacije, ali i izvođači, odabrani kako bi posjetiteljima svakog festivalskog dana ponudili izbor, koji će zadovoljiti široku lepezu raznih ukusa.

Trg Miljenka Stančića i Trg kralja Tomislava donose pozornice nenametljivo smještene na dva najljepša varaždinska trga. Pročelja varaždinskog Korza, srca grada, pretvorit će se u multimedijalno platno uz svirke Songkillersa, Natali Dizdar, Nole, Cat pawsa, Soul sistersa i drugih, a popularni Stančić donosi imena poput Nikole Marjanovića, Mangroovea, Grette, Marka Louisa i Jakše Jordesa te će ugostiti i DJ-e.

Pozornica kod vile Bedeković sa svojim pažljivo biranim, intimnijim programom prilagođenim bajkovitom ambijentu, posljednjih je nekoliko godina postala pravi hit. Ona ove godine ponovno donosi mješavinu koncertnog i kazališnog programa pa će tako uz koncerte publici uvijek dragog Massima, sevdah atrakcije Bože Vreće, klapa Maslina i Contra s gostom Harijem Rončevićem, nevjerojatnih a capella Voca Peopleiz Izraela te Sudar percusssiona. Uz koncerte, kod vile Bedeković će predstave igrati Histrioni i Moruzgva, a za još smijeha pobrinuti će se i stand-up komičar Ivan Šarić. Zbog ograničenog kapaciteta za program kod vile Bedeković će se naplaćivati ulaznice – koncerti po 50 i 70 kn, a predstave 40 kn – dok će svi ostali glazbeni programi Špancirfesta u 2017. godini za posjetitelje biti besplatni.

Ostatak programa provjerite na njihovoj službenoj web stranici.

Foto: Mario Guček Andromak (naslovna)