Elvis Stanić i Oliver Dragojević snimili spot za singl “Rusulica”
11. srpnja 2017.
Music Box (10000 Članci)
Podijeli

Elvis Stanić i Oliver Dragojević snimili spot za singl “Rusulica”

Pjesma “Rusulica”, objavljena na novom autorskom albumu “Air/Zrak” Elvisa Stanića, u kojoj je ugostio jedinstvenog Olivera Dragojevića, dobila je i svoj video zapis. Redatelj Artem Dushkin i direktor fotografije Mateo Jurčić za scenografiju su iskoristili predivan opatijski krajolik, a u spotu se osim Elvisa i Olivera pojavljuje i Kristina Radovčić Kiki, pjevačica i autorica ženskog akustičnog dua The Blondes, čiji prepoznatljivi glas čujemo u “Rusulici”.

Jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji jazz skladatelj i producent srednje generacije, na albumu snimanom u Norveškoj i Hrvatskoj posvećenom jazzu, tradicionalnoj i orkestralnoj glazbi ugostio je Oslo simfonijski orkestar te brojne eminentne glazbenike – Olivera Dragojevića, Željku Veverec, Igora Geržinu, Meri Trošelj, Natašu Tonković, Natašu Uljan Vitezić i Kristinu Radovčić Kiki. Naziv albuma asocijacija je na dah koji pokreće zvuk harmonike – Stanićev organski instrument.

“Air/Zrak je odrednica ovog predivnog (a u nas tako često “zlostavljanog”) instrumenta (harmonika). On se svira kako mi udišemo i izdišemo i sve što možemo njime odsvirati je, samo i uvijek, protok zraka. Sve što njime hoću reći, moram udahnuti i izdahnuti. Snimiti album prvenstveno na harmonici učinilo mi se dovoljno izazovnim da se tog posla i prihvatim… Nadam se da sam barem dijelom uspio prenijeti tračak beskrajne ljepote i radosti koju nam glazba, samo ponekad, dopušta dotaknuti”, zapisao je Elvis Stanić u knjižici albuma.

Ove subote 15.07. Elvis Stanić nastupa u Grožnjanu u sklopu festivala Jazz is back! BP, a Grožnjan je i mjesto održavanja Summer Jazz School-a pod Elvisovim vodstvom.