Warpaint  – dream pop kvarter koji se sluša uživo ove srijede u Tvornici kulture
11. srpnja 2017.
Music Box (9908 Članci)
Podijeli

Warpaint – dream pop kvarter koji se sluša uživo ove srijede u Tvornici kulture

Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, Warpaint, svoj premijerni zagrebački posjet zakazuje u srijedu, 12. srpnja, u Tvornici kulture.

Nastup je ujedno i jedini u regiji, te jedan od rijetkih klupskih i samostalnih pojavljivanja na aktualnoj “Heads Up” turneji koja uključuje svirke na nekim od najboljih festivala. Cjelovečernji koncert Warpainta rezerviran je samo za djevojke koje će ove zaista posebne večeri odsvirati najduži samostalni koncert na turneji, a bend sa sobom donosi dio svoje produkcije.

Prijateljice iz djetinjstva Emily Kokal i Theresa Wyman na gitari čine Warpaint zajedno s basisticom Jenny Lee Lindberg, a priključuje im se Stella Mozgawa, po mnogima jedna od najboljih bubnjarki modernog doba, svrstana među top 30 po utjecajnom NME. Sjajna međusobna kemija na pozornici, harmonije, stihovi i intimni trenutci prezentirani kroz glazbu obilježavaju njihove nastupe uživo, koji u potpunosti zaokupe i uvuku u svoj svijet, čime su svakako bend kojeg krasi opis da ih morate vidjeti uživo. Sklone improvizacijama na pozornici, i izvedbama koje čine da originali zvuče sasvim drugačije, djevojke su posebne po tome što niti jedna ne zauzima vodeće mjesto u bendu, naprotiv sve su glavne.

Četiri djevojke su iz Kalifornije krenule na svoj glazbeni put i od početka istražuju dream-pop, psihodelični i atmosferični zvuk, ne ograničavajući se tim žanrovima. Bend je nastao 2004. godine od kada kreće očaravati svojom glazbom koja ne upada u komercijalne okvire. Usprkos sjajnim albumima, live nastupi su do danas ostali njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su improvizacijama i izvođenju studijskih favorita u malo drugačijim verzijama.

Upravo su stalni nastupi još jedna potvrda radu ovog odličnog kvarteta koji je hvaljen od strane kritičara i publike. U Zagreb djevojke dolaze na aktualnoj turneji, na veliki klupski koncert koji će biti jedan od rijetkih samostalnih nastupa ovog ljeta rezerviranog većinom za festivale kao što su Coachella, Roskilde, Glastonbury ili Melt.

Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 140 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Foto: Mia Kirby