Nikša (Slow Motion Suicide): “Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Na jesen izlazi novi singl”
16. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2632 Članci)
Podijeli

Nikša (Slow Motion Suicide): “Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Na jesen izlazi novi singl”

Slow Motion Suicide je bend koji je brzo napredovao na hrvatskoj i regionalnoj sceni. U samo nekoliko mjeseci nastupili su na najvažnijim glazbenim festivalima u regiji, singlove je dobro primila publika, a počeli su svirati i akustično.

Odlučili smo razgovarati s Nikšom, frontmenom i vokalom benda, koji nam je otkrio jesu li stvarno zadovoljni dosadašnjim tijekom karijere, vole li više akustik ili električne koncerte, zašto su se kod zadnjeg singla odlučili na dvije verzije pjesme i spota, te što dolazi na jesen.

Prošlo je sada jedno izvjesno vrijeme od kada nismo imali intervju, a odlične stvari su se u međuvremenu dogodile za bend. U proteklim mjesecima nastupili ste na nekim velikim festivalima, poput INmusica, tu je i nastup prije Nouvelle Vaguea, prije toga Beograd i Novi Sad, izgleda da vam stvari idu doista uzlaznom putanjom, zar ne?
Tako izgleda da. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju zasada, ali treba proći malo vremena da pogledamo unatrag i napravimo recap što smo sve napravili usporedno sa planom koji smo imali na početku. Uvijek može bolje, uvijek može više.

Ima vijesti i po pitanju vaše glazbe, nedavno ste objavili akustik i elektrik verziju pjesme, a tako i spota za “Fool on the inside”. Zašto dvije verzije i pjesme, ali i spota?
Iskreno nemam pojma, sve pjesme izvorno krenu od vokala i akustične gitare pa mi je neke žao ostaviti da nikad ne zažive u izvornom aranžmanu i atmosferi. Spot za akustičnu verziju je režirao i montirao Siniša Glogoški, mali od Đure koji postavlja šatore i prijeti plinskim bocama. Sin mu je ispao kul lik na kraju, nije bilo incidenata i sve smo snimili u sat vremena u šumi u Maksimiru.

Inače ste i s “Castaway” imali vrlo zanimljivi video, je li video nešto vrlo važno za izvođača, očito za vas jest, ali koliko je on ogledalo jednog glazbenika i njegove pjesme?
Ne znam koliko je bitno za izvođača, ali meni je iznimno bitno. Bitno je da nas se tretira ozbiljno, da nam glazba nije zajebancija pa onda takav ne može biti ni pristup. Videobroj je vrhunac sve muke odrađene u podrumu za cijeli album, od pisanja do snimanja i postprodukcije. Želim da se priča o našim spotovima, a kako stvari trenutno stoje, dosta dobro kotiramo po tom pitanju. Šteta je da nemamo više vremena i novaca da ih napravimo još više, ali biti će svakako još spotova do kraja godine. Spotovi su svakako već viđeni format, ali ima ih svake godine desetak koje valja pogledati.

Stižete uskoro u Vintage, što ste za tamo pripremili?
U Vintageu ćemo svirati akustično i ništa nismo pripremili. Mrzim taj klub i sigurno će pasti kiša. Ili će biti samo jedan sivi oblak iznad stagea. Ako netko odluči doći, probajte svakako rakiju od bazge. Odvratna je.

U čemu se bolje osjećate, akustik ili eketrik izdanju i zašto?
Teško je odrediti, kod akustike dolazi više melodija i vokal do izražaja dok kod elektrike aranžman i full band. Uvijek je bolje svirati glasnije ako mene pitate. 

Kakvi su planovi za ostatak ljeta, možemo li očekivati još koji singl ili se čeka jesen?
Do kraja ljeta sviramo na Demofestu u Banjaluci i Toochepinu u Dalmaciji, malo ćemo se odmoriti i napraviti plan za jesen i zimu. Na jesen će izaći još jedan singl definitivno, ali ne bih sada otkrivao o čemu se točno radi.