Mnogi drugi snimili spot za pjesmu “Duboka” sa smartphoneom
22. srpnja 2017.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

Mnogi drugi snimili spot za pjesmu “Duboka” sa smartphoneom

Zagrebački bend Mnogi drugi, nakon zadnjeg singla “Duboka”, kojim najavljuju album prvijenac, iznenadili su nas sa novim spotom za pjesmu “Mrak”.

Kako nam kažu dečki iz benda, do spota je došlo sasvim slučajno: “Duboka nam je bila zadnji singl pred album i nismo planirali ništa drugo objavljivati do izlaska albuma u rujnu, no pružila nam se prilika koja se ne propušta. Mladen Popović iz Red Ringa javio nam se s idejom da snimimo spot novim smartphoneom. Ideju smo objeručke prihvatili i u manje od tjedan dana snimili smo i spot i pjesmu u studiju.”

Za scenarij se pobrinuo Mladen Popović zajedno s Anitom Nadj, a spot je snimljen u dan i pol u Brezovcu zelinskom. Osim mobitela pri snimanju su korišteni i stabilizator za snimanje mobitelom te aplikacija FiLMiC Pro V6.

“Iskreno smo oduševljeni kvalitetom slike i bojama, nikad ne bi rekli po spotu da je sniman mobitelom. Jako nam je drago što smo imali priliku sudjelovati u ovakvom projektu i snimiti spot novim tehnologijama. Super je što se danas spotovi mogu snimati puno jednostavnije i s manje opreme – to može definitivno pomoći novim bendovima u promoviranju svoje muzike” – kažu Mnogi Drugi.

Iako pjesmu “Mrak” izvode na svojim koncertima, pjesma se neće naći na albumu koji izlazi u rujnu ove godine: “Mrak su zapravo izabrali Anita i Mladen, a za tu pjesmu Anita je već imala grube skice spota. Zajedno su osmislili spot do kraja dok smo mi, kroz par dana, snimili pjesmu. Naš trombonist Roko nas je uspio sve pohvatati na MPA – Akademiji glazbene produkcije, snimiti i napraviti mix, dok je Leo Anđelković napravio master”.