Sara Renar na humanitarnom koncertu u Starom Petrovom Selu pokraj Nove Gradiške
23. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Sara Renar na humanitarnom koncertu u Starom Petrovom Selu pokraj Nove Gradiške

“Diži se Roy Batty” naziv je humanitarnog koncerta koji će biti održan 23. rujna u Starom Petrovom Selu pokraj Nove Gradiške, a kako bi se skupila financijska sredstva za pomoć jednom mladom mještaninu, ljubitelju alternativne i rock glazbe koji se oporavlja od teške bolesti.

Mario Žalac (36) koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Roy Batty (fiktivni lik iz njegovog omiljenog filma “Blade Runner”, je teško bolestan mladi čovjek, alternativac i mještanin Starog Petrovog Sela. Krajem 2016. godine doživio je dva moždana udara s teškim oštećenjima. Posljedice su rezultirale gubitkom mnogih tjelesnih funkcija od važnosti za život.

“Mario dolazi iz skromne obitelji, ali mi, njegovi prijatelji, bili smo uporni doznati koji su stvarni troškovi liječenja, kao i koliki troškovi tek slijede do potpunog oporavka i samostalnosti. U želji za produktivnom pomoći organizirali smo humanitarnu akciju koja će kulminirati koncertom s nastupima više izvođača”, poručuju organizatori i njegovi prijatelji.
Detalji vezani za događaj objavljivat će se sukcesivno na službenoj Facebook stranici Diži se, Roy Batty, a za sada je predstavljena Sara Renar, jedna od najboljih hrvatskih glazbenica nove generacije.

Sara Renar je dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu i vlasnica najboljeg albuma u 2016. godini po izboru najutjecajnijeg tjednika Nacional. Ove godine joj stiže još jedno veliko priznanje – nominacija albuma “Tišina” za prestižnu europsku nagradu IMPALA, rame uz rame slavnom Radioheadu.
Nastupi ove eksperimentalne umjetnice su sve samo ne tišina. Suptilne i sugestivne melodije oplahuju nevjerojatna dinamika i teatralnost, uz ekstravagantnu upotrebu loopera. Ambijentalnošću zvučne slike dodatno pridonosi njen vjerni pratitelj Zdeslav Klarić, najpoznatiji kao klavijaturist benda Pips, Chips & Videoclips.

Bit će uskoro objavljena i imena ostalih glazbenika, a kako saznajemo od organizatora riječ je o zvučnim imenima hrvatske alternativne glazbene scene.

Foto: Nikola Knežević