Damir Avdić s iznimno cijenjenim albumom “Amerika” dolazi u Vintage!
28. studenoga 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Damir Avdić s iznimno cijenjenim albumom “Amerika” dolazi u Vintage!

Nepuna dva mjeseca nakon objave, najnoviji album Damira Avdića nailazi na oduševljenje publike i kritike koja ga već proglašava jednim od najboljih i najistaknutijih albuma 2017. godine.

Gitara i glas njegova su jedina glazbena oružja kojima se i na sedmom studijskom izdanju naziva „Amerika“ obračunava s nepravdom društva i lošim sistemima. Iako u izvedbi minimalistički, Avdićev stil pun je neočekivanih ideja i lirskih rješenja zbog kojih ga se s pravom svrstava u sam vrh pjesništva regije.

Ovaj prokleto iskreni spoken word revolucionar i inteligentni punk filozof upakirao je osobni bijes, cinizam i opservacije današnjice u bitne priče generacije koje tjeraju na razmišljanje. Predstavljen singlom „Nuspojave“, sedmi studijski album njegovo je dosad najdulje izdanje s ukupno devet pjesama. U odnosu na prethodne albume ističe se i u sve većem korištenju delaya koji pridonosi postapokaliptičnom ugođaju.

Bosanski psiho, kako ga prozivaju, 30. studenog stiže u Vintage Industrial Bar gdje će održati promociju hvaljenog albuma objavljenog na Avdićevoj etiketi Kapital Rekord može se preuzeti s njegove Bandcamp stranice po name-your-price modelu gdje kupac sam određuje cijenu.

Koncert donosi K.L.U.B. Dostava Zvuka koji stoji iza organizacije festivala Ferragosto JAM. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45 kn, na ulazu 60 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

Foto: Jože Suhadolnik