The Bambi Molesters se priključuju Sari Renar na humanitarnom koncertu u Starom Petrovom Selu
30. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

The Bambi Molesters se priključuju Sari Renar na humanitarnom koncertu u Starom Petrovom Selu

Organizatori humanitarnog koncerta za pomoć prijatelju i mještaninu Starog Petrovog Sela, Mariju Žalcu, najavili su novo ime.

Uz već potvrđenu Saru Renar novo ime line up-a su The Bambi Molesters, prema mnogima najbolji hrvatski bend, odnosno najbolji hrvatski izvozni glazbeni proizvod s impresivnom inozemnom karijerom. Kraljevi surf rocka nastupit će 23. rujna na humanitarnom koncertu “Diži se, Roy Batty!”, u Društvenom domu Staro Petrovo Selo.

The Bambi Molesters su surf rock bend iz Siska. Od osnutka 1995. godine, svojom kritički priznatom glazbom sudjeluju u oživljavanju surf žanra 60-ih i kontinuirano značajno pridonose njegovom preživljavanju i daljnjem razvoju. Redovito nastupaju u Hrvatskoj i diljem Europe, dok vrhunac slave dosežu otvaranjem koncerata za popularni američki bend R.E.M. Dobitnici su brojnih nagrada, ukupno osvojivši sedam Porina i tri Crna mačka. Basistica Lada Furlan Zaborac dobitnica je nagrade Status u kategoriji bas gitare 2011. godine. Iste te godine, zahvaljujući odličnom petom studijskom albumu “As the Dark Wave Swells”, stiže im nominacija za europski nezavisni album godine.

Njihov zvuk uspoređuju s glazbom Ennia Morriconea, iako su uspješno izgradili vlastiti ugled kao jedan od najboljih i najinovativnijih surf rock bendova današnjice. Razlikuju se od ostalih grupa koje revitaliziraju taj žanr, i to iz razloga što se poprilično nadovezuju na staru surf glazbu, u potpunosti lišeni kiča po kojem je poznat surf rock 90-ih.

Više o razlogu organiziranja humanitarnog koncerta potražite na službenoj Facebook stranici, a mi vas pozivamo da svakako dođete u Staro Petrovo Selo na koncert Sare Renar, The Bambi Molestersa i drugih izvođača koji će tek biti najavljeni, a koje je volio i teško bolesni Mario Žalac zbog kojeg se organizira ovaj događaj.