IZVJEŠĆE: Nikad punija tvrđava sv. Mihovila na koncertu Josipe Lisac!
31. srpnja 2017.
Music Box (9874 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Nikad punija tvrđava sv. Mihovila na koncertu Josipe Lisac!

Tri godine nakon svog kratkog nastupa na tvrđavi Sv. Mihovila, pjevačka diva Josipa Lisac, ponovo se vratila u Šibenik i održala cjelovečernji koncert.

Naime, 2014. godine uz svjetski poznatog pijanista Maksima Mrvicu, Josipa Lisac otvorila je jedan od najljepših koncertnih prostora u Dalmaciji, a da je publika željno očekivala njen povratak u Šibenik vidjelo se po punom gledalištu.

Čim je stupila na pozornicu, Josipa je ispraćena ovacijama i snažnim pljeskom. Koncert je započela svojim novijim hitom “Moja magija”, potom briljantnom glazbenom uvertirom publiku uvela u veliki hit “Bolujem”, a kultnom “O jednoj mladosti” podigla istu na noge. Pažljivim odabirom repertoara publiku je provela kroz 50 godina svoje karijere otpjevavši hitove u sjajnim aranžmanima pratećih glazbenika: Gojka Tomljanovića, Borne Šercara, Josipa Graha, Davora Črnigoja i Davora Doležala. Njihovim maestralnim solažama bila je oduševljena i publika, a Josipa po ko zna koji put pokazala da joj nema ravne. Publiku je zabavljala svojim duhovitim komentarima, pozdravila sve koji se usude donositi pozitivne promjene u svijetu, a podsjetila je i na veliku pjesnikinju Vesnu Parun, rodom sa otoka Zlarina, kraj Šibenika, čije je stihove otpjevala a capella.

Josipin koncert nisu propustili ni poznati Šibenčani, Maksim Mrvica i Ivo Pattiera. U publici se moglo vidjeti gotovo sve generacije, a mnogi su komentirali da niti jedan izvođač nije dosad toliko napunio tvrđavu. Nakon gotovo dva sata Josipa je na bis izvela pjesmu “Ispočetka” i to pred publikom koja je doslovno pohrlila ispred bine i oduševljeno pjevala i plesala s pjevačkom ikonom.
Pjesma “Ispočetka” simbolično je nagovijestila nove susrete kojih, kad je u pitanju Josipa, će još zasigurno biti.  Njen diskografski opus obuhvaćen je s dva luksuzna izdanja “Original album collection 1 & 2” koji po svom sadržaju spadaju u glazbene dragulje kojima se vesele svi zaljubljenici glazbe.

Box set “Original Album Collection 1” Josipe Lisac po cijeni od 99 kuna kupite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Foto: Josipa Lisac FB