Super Uho Festival – vrhunska alternativa u podnožju primoštenske Gospe
5. kolovoza 2017.
Boris Abramović (292 Članci)
Podijeli

Super Uho Festival – vrhunska alternativa u podnožju primoštenske Gospe

Nakon prva tri, više nego uspješna, izdanja SuperUho festivala, od 7. do 9.  kolovoza čeka nas bogato i zanimljivo četvrto izdanje.

Ustvari organizatori su se ove godine više nego potrudili pa su dodali još uvodna dva dana u suradnji s DORF festivalom, tako da ćemo uz glazbeni program 5. i 6.  kolovoza moći uživati, osim u vrhunskim glazbenim delicijama, i u vrhunskim filmskim poslasticama. Naravno već drugu godinu za redom festival se, nakon preseljenja iz Šibenika, odvija u prekrasnom ambijentu Marine Lučica na južnom ulazu u Primošten. Samo festivalsko prizorište spojeno je s kampom koji se nalazi u borovoj šumi i uz samu plažu s koje se pruža jedan od najspektakularnijih pogleda na Jadranu. Ove godine je zbog velikog interesa kamp proširen, a u suradnji s glavnim festivalskim partnerom Iskonom kao i svake godine, i u kampu, a i na samom festivalu će se odvijati brojni popratni sadržaji.

Program festivala iza kojega kao i uvijek do sada stoji vrijedna ekipa Žednog Uha i Mate Škugor, priredila nam je izbor uz koji će gosti provesti pet izuzetno zanimljivih dana uživajući u glazbenom ali i filmskom programu. Line up koji nas čeka ove godine zadovoljit će svakog ljubitelja alternativne i indie glazbe i ovdje ćemo ga brzopotezno spomenuti po danima događanja, a naravno da ćemo izvođače prokomentirati i detaljnije nakon festivala.

Ponedjeljak 7. kolovoza donosi nam bučni rock trojac Shellac, predvođene legendarnim producentom i gitaristom Steve Albinijem, dance punkere Liars, kantautora M Vard-a, noise elektroniku Blanck Mass, beogradske garažne bluesere Straight Mickey And The Boyz, i primoštenskog kantautora Gracin-a.

U Utorak 8. kolovoza dolaze nam britanski kantautor Frank Turner & The Sleeping Souls, američki kantautor Conor Oberst, R&B&Soul pjevačica Jessy Lanza, šarmantna autorica Greta Simone Kline aka Frankie Comos, i domaće snage, već afirmirana kantautorica Sara Renar, i Svemirko, pseudonim pod kojim nastupa glazbenik i producent Marko Vuković.

Srijeda 9. kolovoza donosi nam nastup jednih od najslavnijih britanskih punkera Buzzcocks, kultnog britanskog kantautora Billy Bragga, britanske post punkere The Membranes, zagrebačke punkere Mašinko, i kultne avangardne post rockere Trobecove Krušne Peći.

Uz beogradski garažni noise rock trojac Repetitor koji će nastupiti u subotu 5. kolovoza u sklopu DORF-a, to je otprilike skoro sve što ćemo u glazbenom dijelu ovogodišnjeg izdanja Super Uho festivala moći vidjeti u Primoštenu.

Uopće ne sumnjamo da će ovogodišnji festival privući veliki broj publike kao i svih prijašnjih godina, ali ukoliko ste do sada dvojili, više nemojte. SuperUho festival uz obilje izvrsne glazbe i filmova nudi u pet dana programa u prelijepom ambijentu više nego izvrsnu zabavu.

Stoga, odvojite vaše dragocjeno vrijeme, dođite od 5. – 9. kolovoza u Primošten i u podnožju Gospe se odlično provedite.

Foto: Turistička zajednica Primoštena