Umrla legenda country glazbe – Glen Campbell
9. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2722 Članci)
Podijeli

Umrla legenda country glazbe – Glen Campbell

U 81. godini života preminula je legenda country glazbe, Glen Campbell, autor  mnogih velikih hitova, poput  “Rhinestone Cowboy”.

Glen se borio s Alzheimerom nekoliko godina, a umro je u Nashvilleu u utorak ujutro. Njegova karijera trajala je više od 6 desetljeća i prodao je više od 45 milijuna ploča, te je imao 12 zlatnih ploča i 75 hitova na top listama.

Okušao se i u filmovima te je glumio s Johnom Wayneom 1969. godine u filmu “True Grit” te je između 1969. i 1972. godine imao svoj show na CBS-u “Glen Campbell Goodtime Hour” kojeg je gledalo oko 50 milijuna gledatelja tjedno.

Pjevač hitova “Wichita Lineman” i “By the Time I Get to Phoenix” bio je poznat po dječačkom licu, valovitoj kosi i lijepom tenoru. Bio je jedan od 12-ero djece i dio country crossover vala u kojem su bili i Johnny Cash, Royy Clark  i Kenny Rogers. U svojoj glazbenoj karijeri svirao je gitaru u pjesmama “Strangers In The Night” Franka Sinatre, “I’m a Believer” The Monkeesa i “Viva Las Vegas” Elvisa Presleya.

Objavio je više od 70 albuma, a u 90-ima i niz gospel CD-a. 2011. godine je objavio oproštajni album “Ghost on the Canvas” gdje je ugostio Jacoba Dylana, Ricka Nielsena iz Cheap Tricka i Billyja Cogana iz Smashing Pumpkinsa.