Jeste znali da je gitarist Metallice, Kirk Hammet, strastveni ljubitelj horor filmova i kolekcionar?
12. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2399 Članci)
Podijeli

Jeste znali da je gitarist Metallice, Kirk Hammet, strastveni ljubitelj horor filmova i kolekcionar?

Gitarist heavy metal sastava Metallica, Kirk Hammet, osim što je vrhunski glazbenik, ujedno je i strastveni ljubitelj horor filmova, ali i kolekcionar.

Hammet često svira gitare na kojima se nalaze ikone horor klasika, poput Borisa Karloffa kao Mumije, Tales of the Dead i Dracule. Ovaj gitarist je skupljao postere klasičnih horor filmova i memorabilija od 1987. godine sve do danas i vlasnik je zavidne kolekcije. Tako su se Hammer i Peabody Essex Museum iz Massachusettsa udružili i prikazali više od 100 postera iz privatne kolekcije ovog gitariste, a koji će biti dostupni građanima od 12.8. do 26.11..

 

Prije nego što ih je izložio u muzeju Hammet je držao sve te postere na svojim zidovima u kući i tako prekrio gotovo svaki prostor svog doma. Rekao je kako u svako sobu stavi gitaru i pojačalo u slučaju da bilo koji poster bude zračio inspiracijom za pisanje glazbe. Kada su predstavnici muzeja došli po postere imali su što vidjeti, više od onoga što su trebali za izložbu. Tako su povećali broj izložbenih primjeraka sa 100 na 135.

Ova izložba je inspirirala Hammeta koji je napisao za ovaj muzej soundtrack koji je posebno napravljen za ovu izložbu. Naziv pjesme je “The Maiden and the Monster” i napisao ju je sa svojom suprugom te ovo djelo smatra glazbenom horor novelom.