Elektronički eksperimentalni akustični duo Playground Hustle objavio spoken word EP “Kolovoz”
14. kolovoza 2017.
Music Box (8173 Članci)
Podijeli

Elektronički eksperimentalni akustični duo Playground Hustle objavio spoken word EP “Kolovoz”

Playground Hustle  je elektronički, hip hop, eksperimentalni duo iz Zagreba koji se sastoji od  Ivone Eterović i Marije Magdalene Slović (Megi).

Producentica Ivona Eterović zaslužna je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja  akustične i električne gitare/basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom glazbenom softveru. Marija Magdalena Slović (Megi) zaslužna je za vokalni dio, od pisanja tekstova do njihove izvedbe, bilo repanjem ili pjevanjem. “Jedna ne zna svirati, druga ne zna pjevati, ali možda zato tako dobro funkcioniramo jer jedna drugoj dajemo upravo ono što joj fali”, kažu djevojke koje doista dobro funkcioniraju.

Osim što nastupamo ‘uštekano’, u elektroničkom obliku, također nastupaju i ‘ištekano’ u akustičnom, spoken word obliku.  “‘Uštekanost’ je za nas raznolikost, kaos, ples i oštrina osjećaja, a ‘ištekanost’ je lakoća izričaja i čista emocija”, naglašavaju djevojke.

Njihov glavni zvuk jest elektronički eksperimentalni rap, ali uz njega njeguju i akustičan zvuk. Upravo je novoobjavljeni independent EP ‘Kolovoz’ akustični, spoken word projekt. U izvedbi sudjeluju samo jedna gitara (Ivona) i jedan glas (Megi), a s obzirom na spoken word formu, projekt izlazi iz okvira uobičajenog rap stila te se gitara i glas nadopunjuju, gube i pronalaze kroz pjesmu. EP je sniman na magnetofonu i u jednom take-u, tj. cijela izvedba, glas i gitara snimani su zajedno bez stanki i editiranja. Upravo je magnetofon dao taj dodatan pucketav i topao “šmek“. EP je snimio i masterirao Luka Tralić Shot čija je ideja bila da se album snima na magnetofonu koji je dosta entuzijastičan oko cijelog projekta. Nadalje, prva četiri stiha pjesme ‘Želim ti reći sve’, kojom započinje album, bila su inspiracija za sam cover i naziv albuma. Spot za navedenu pjesmu također je samostalan projekt koji je snimio njihov prijatelj Krešimir Guć, a montirala ga je Megi. Sama pjesma u spotu izvedena je uživo.

Album možete downloadati besplatno OVDJE ili dati dobrovoljan prilog.