Vrhunski engleski glazbenik i vokal, Benjamin Clementine, dolazi u ljubljansko Kino Šiška
29. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2327 Članci)
Podijeli

Vrhunski engleski glazbenik i vokal, Benjamin Clementine, dolazi u ljubljansko Kino Šiška

Mercury Prize dobitnik– Benjamin Clementine, uoči nastupa u Kino Šiška objavio je potpuno novu pjesmu, naziva „Jupiter“.

Ovaj osebujni glazbenik će u susjednoj Ljubljani nastupiti 5. rujna, svega 10 dana prije objave novog studijskog albuma! Engleski umjetnik, pjesnik, glazbenik te vokal u rangu Leonarda Cohena i Nine Simone, strastven kao Edith Piaf te miljenik Paula McCartneya, Zanea Lowea i Davida Byrnea, spreman je za objavu iščekivanog novog studijskog izdanja koje će nositi naziv „I Tell A Fly“, a u Hrvatskoj ga očekujemo 15. rujna.

Benjamin je s iščekivanog albuma prethodno objavio pjesme „Phantom of Aleppoville“ i „God Save The Jungle“. Sam je napisao i producirao pjesme „God Save The Jungle“ te „Jupiter“, dok „Phantom of Aleppoville“ produkcijski potpisuje Steve Sedgwick. Potonja pjesma dobila je i svoj prateći videospot.

Kad kažem Jupiter to je za mene kao da kažem Europa, Engleska, Edmonton. O Americi sam razmišljao na način – tamo su Trump i Clinton, tamo je bio napad u Orlandu , napad u New Orleansu, dok sam o svom mjestu stanovanja razmišljao kao o nečem sigurnom. No takvo mjesto više ne postoji, ništa više nije sigurno, niti neće biti“ – otkriva Benjamin Clementine o novoj pjesmi.

Novo izdanje „I Tell A Fly“ naslijedit će debi album „At Least For Now“(2015.), a publika će imati prilike uživo čuti pjesme čak 10 dana prije objave – 5. rujna u Kino Šiška, u Ljubljani, na njegovom jedinom koncertu u regiji.

Ulaznice dostupne na Eventimu i web stranici Kina Šiška.

Foto: Craig McDean

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *