Neverne bebe objavile emotivan spot za pjesmu “Suze sa zvezda padaju”, posljednji tekst Neše Leptira
12. prosinca 2018.
Music Box (8344 Članci)
Podijeli

Neverne bebe objavile emotivan spot za pjesmu “Suze sa zvezda padaju”, posljednji tekst Neše Leptira

Tekst pjesme “Suze sa zvezda padaju” Nenad Radulović poznatiji kao Neša Leptir je napisao u posljednjim danima života na liječničkom receptu, prije 28 godina, neposredno pred smrt.

Obitelj ga je čuvala svih ovih godina, čekajući trenutak da posljednje riječi umjetnika koji je svojim duhom vječitog dječaka, karizmom i neprolaznim pjesmama ostavio neizbrisiv trag na glazbenom nebu nekadašnje države, podijeli sa svima koji će se na ovaj način prisjetiti nekih ljepših i sigurno sretnijih vremena, a koji su voljeli Poslednju igru leptira.

Velika čast ali i ogromna odgovornost pripala je Milanu Đurđeviću, kompozitoru, pijanistu i frontmenu benda Neverne bebe.

“Ovaj trenutak je za mene puno više od jedne pjesme i trenutne inspiracije, ovo je prije svega hommage velikom umjetniku ali i način da se vratimo pravim vrijednostima i onima čija je identifikacija njihovo djelo. Čitava stvar ima veoma veliku emotivnu snagu i doživljavam je kao jednu vrstu ispit za sve – jesmo li zaista toliko otupjeli, zaboravili na emocije i to da svaki dan života vrijedi jedino ako se s nekim podijeli koliko god nam bilo teško u svakodnevnim ali i onim situacijama koje su životno potresne ili bezizlazne, kako nam se često čini. Ova pjesma je, uz podsjećanje na Nešinu tragičnu sudbinu i prerani odlazak, velika poruka života i radosti jer je on u sebi nosio i nesebično dijelio baš to, potpuno autentično i iskreno” – kaže Đurđević.

U spotu koji oslikava jedan od posljednjih dana Nešinog života, u tajnom odlasku iz bolnice uz pomoć mističnog prijatelja, dječaka koga glumi 14-godišnji Nikola Radulović, rođeni Nešin nećak i budući glumac, Neša radi stvari koje je volio: vozi plavi bicikl široko raširenih ruku, sanjari pored vode, obilazi kazalište DADOV i, kako je govorio, svoju drugu kuću, Radio Beograd. Izuzetno emotivno, Nešin lik je dočarao jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Bojan Perić, koji u spotu nosi originalnu garderobu Neše Leptira, njegov sat, čita knjigu koju je posljednju pročitao u bolnici, “Tibetansku knjigu mrtvih”.

“Na prvo slušanje pjesme koju su Neverne bebe uradile po Nešinom tekstu, bila mi je apsolutno jasna slika svega što bi se trebalo dogoditi u spotu. Pjesma nosi takvu emociju i toliko je prijemljiva na prvo slušanje da je moje bilo samo da je ponavljam u sebi dok smo snimali i rješenja su sama dolazila”, rekao je Perić.

Nenad Radulović preminuo je u veljači 1990. godine u 31. godini života, a iza sebe je ostavio izvanvremenske hitove koje i dan danas vole sve generacije: “Grudi moje balkanske”, “Nataša”, “Jeleni umiru sami”, “Taksi”, “Vrati se”, “Srce od meda” i druge.