Joey Calderazzo otvara novu sezonu Jazz.hr
6. rujna 2017.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Joey Calderazzo otvara novu sezonu Jazz.hr

11. rujna počinje nova sezona Jazz.hr koju će otvoriti Joey Calderazzo, a sve će biti održano na Muzičkoj akademija Sveučilišta u Zagrebu (koncertna dvorana Blagoje Bersa) s početkom u 19 sati i 30 minuta. 

Još dok je studirao na Berklee Collegeu of Music i Manhattan School of Music klavirist Joey Calderazzo je iskustvo stjecao svirajući s uglednim jazzistima kao što su David Liebman i Frank Foster. Proslavio se sredinom 1980-ih surađujući s Michaelom Breckerom s kojim je snimio neke od kultnih jazz albuma. Samostalnu diskografsku karijeru započeo je početkom 1990-ih objavljujući albume za legendarnu diskografsku kuću Blue Note. Poslije se pridružio skupini saksofonista Branforda Marsalisa s kojim je snimio niz albuma, a pod okriljem njegove izdavačke tvrtke Marsalis Music nastavio je razvijati samostalnu karijeru. Osim Marsalisa i Breckera, na snimanjima Calderazzovih albuma sudjelovali su slavni glazbenici, među ostalima Dave Holland, Jack DeJohnette, Claudia Acuna i Jeff “Tain” Watts. Najčešće nastupa i snima solo ili sa svojim triom ostvarujući uzbudljive izvedbe kroz koje se predstavlja kao maštovit autor i uvjerljiv improvizator koji ostvaruje slobodu u kreiranju nekomercijalnog pristupa, nerijetko uključujući tradiciju klasične glazbe.

Ulaznice možete kupiti OVDJE, a u prodaji su i godišnje Jazz.hr ulaznice koje možete nabaviti preko Ulaznice.hr on-line i na svim njihovim prodajnim mjestima te na blagajni Muzičke akademije u Zagrebu 2 sata prije koncerta.

Cijena ulaznice: 100 kn

  • Za koncerte 14.10.2017. i 2.2.2018., cijena ulaznica: 70kn
  • 20 % popusta za učenike, studente, umirovljenike, invalide i članove Jazz kluba Zagreb. popust se ostvaruje na blagajni.

Svi koncerti održavaju se u dvorani Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu, s početkom u 19:30.