Meritas najavile veliki koncert objavom Best Of albuma za 20. rođendan
11. rujna 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Meritas najavile veliki koncert objavom Best Of albuma za 20. rođendan

Dvadeset godina  – toliko traje glazbena priča benda Meritas. Igra slova imena Anite Valo i Meri Jaman, davne 1996. godine donijele su hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend – Meritas.

U 20 godina postojanja, Anita i Meri obojale su radijski i televizijski eter, te stvorile neke od najpoznatijih pjesama uz koje su odrastale generacije. Svojih prvih 20 godina Meritas slavi izdavanjem Best Of albuma „Meritas 20“ koji se u prodaji nalazi u obliku CD-a no i gramofonske ploče, a cijela priča dvadesetogodišnje obljetnice zaokružit  će se u subotu, 28.10.2017., velikim koncertom u Zagrebu, u Tvornici kulture.
Meritas su u 20 godina izdale 6 albuma, potpisale glazbu za filmove i kazališne predstave, izdale album za djecu a iza sebe imaju i nekoliko nominacija te osvojenih nagrada Porin.

Best of Album „Meritas 20“ donosi 18 pjesama kao presjek karijere na kojem su se našle pjesme poput: Igra, Odjednom ti, Budim se, Umjesto isprike, no i neke novije poput Ova ljubav i Pričaj mi…One vas, poput memoarskih zapisa, vode kroz trenutke sačuvane od zaborava, i uvode u novo poglavlje koje se tek treba ispisati.

“Važnu dimenziju onome što je nastajalo kroz godine dajete svi vi koji ste se pronašli u našim pjesmama, a mi kao osjećamo da nešto naše, nama važno, uistinu ostavlja trag” – izjavile su Anita i Meri povodom novog albuma i koncerta.

Svi tragovi, ti trenuci 20 godišnjeg stvaralaštva, kulminirat će 28.10 u Tvornici kulture, kada će Meritas proslaviti sve priče koje su utkale u svoje pjesme. Nakon dugo vremena Zagreb očekuje cjelovečernji koncert posvećen najljepšim trenucima odrastanja uz prepoznatljiv zvuk Meritas pjesama. Novi album od danas je u prodaji, kao i ulaznice za koncert u Tvornici.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Entrio (www.emtrio.hr), Rockmarku,  te u Dirty Old Shopu po cijeni od 70 kuna u pretprodaji, dok se Best of album „Meritas 20“ može pronaći u svim prodavaonicama nosača zvuka.

Foto: Mare Milin