Svemirko s LP finoćom “Vanilija” stiže u KSET
13. rujna 2017.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Svemirko s LP finoćom “Vanilija” stiže u KSET

Kad je krajem siječnja emo-macho producent Marko Vuković izdao LP finoću – Vanilija, nitko nije mogao slutiti da će šire slušateljstvo prostora koji nastanjuju Južni Slaveni dočekati ovo izdanje kao kozmičku manu s neba.

Vuković, nekad poznat kao Kimekai, potom kao Nikonar, pronašao je svoje novo ruho u kozmičkom synthpop pseudonimu (koji dijeli ime s jednim zagrebačkim vrtićem) – Svemirko!

Album prvijenac novog Vukovićeva ruha – Vanilija, do sad je prodan u nekoliko desetaka VHS primjeraka dok je na Bandcampu, a kasnije i na youtubeu od obožavatelja preslušan do iznemoglosti.
Osim što je ovaj album prepoznat od strane domaćih slušatelja kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvrštena je i u KEXP fonoteku.

Rastuća popularnost dovela je do formiranja benda u kojem su uz Vukovića, Branimir Blažević, Tomislav Đudarić, Toni (Marin) Tandara i Bojan Bojkov. Do sad mogli ste ih live čuti svega nekolicinu puta i to pretežito na festivalima poput SuperUha i Velveta.
Koncert na petak 13. (listopad) u KSET-u prvi je klupski nastup u Zagrebu gdje ćete moći čuti njihove plesne milosti i spojiti se s kozmosom.
Karte će se po pretprodajnoj cijeni od 25kn moći kupiti u KSET-u (od 29.9.) i u Dirty Old Shopu, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 35 kuna. Više informacija o početku pretprodaje i satnici uskoro. 

Oznake koncert, kset, svemirko