IZVJEŠĆE/FOTO: Bruno Mičetić Sekstet – vrhunski jazz glazbenici za savršenu večer u Lisinskom
15. rujna 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Bruno Mičetić Sekstet – vrhunski jazz glazbenici za savršenu večer u Lisinskom

Ovog četvrtka mala dvorana Lisinski je bila obogaćena zvucima albuma “Beauty of your Soul”, drugog studijskog izdanja Brune Mičetića, koji je za ovu priliku okupio vrhunske glazbenike kako bi publika maksimalno uživala.

Koncert je počeo na vrijeme uz najavu voditelja, koji nam je dao uvid u ono što nas večeras očekuje, citirajući kritiku koja kaže kako je riječ o fluidnim i produhovljenim pjesmama. Najavljeno je i kako se koncert snima za DVD, a za koji je Bruno pokrenuo crowdfunding kampanju.

Večer je otvorena uz “After you are Gone”, nakon koje je Bruno pozdravio publiku i zahvalio joj se na dolasku. Nakon što je predstavio bend, rekao je kako previše ne će koristiti mikrofon, već da publika jednostavno uživa u glazbi. Od samog početka pjesme su diktirale upravo ono što je kritika već rekla: vrlo fluidne pjesme, koje su ponudile jednu cjelinu, tako da se publika u potpunosti mogla prepustiti. Čak i pjesma “Night Waltz”, koja svojim naslovom upućuje na valcer, je vrlo pitka i jako lijepo se uklopila u program.

Naslovnu “Beauty of your Soul” je vrlo decentno i lagano otvorila gitara, baš u pravo vrijeme, radeći “rez” u programu i bacajući publiku u neku mirniju atmosferu. Nakon nje je uslijedilo iznenađenje u vidu gosta, sjajnog gitariste Primoža Grašiča. Primož je bio odlično raspoložen, pozdravio je publiku i nabacio nekoliko šala na svoj račun, ali i na činjenicu da je Bruno bio uporan svirati jazz. Osvrnuo se na njihovo poznanstvo, vrijeme kada je Bruno dolazio na nastavu kod Primoža u Sloveniju, ali i ono što danas ima prilike čuti, zaključujući da je ponosan na svog učenika. Obzirom da je Primož svirao s Boškom Petrovićem i bio član B.P. Club All Stars, nekako se logično nametnulo da zasvira “Blues for P.G.”. Bend se zatim povukao, a na pozornici su ostali samo učenik i njegov mentor, vodeći dijalog gitarama uz standard “Stella by Starlight”. Kako je pjesma odmicala, tako je i atmosfera postajala usijanija i gotovo da smo mogli pomisliti da se nalazimo u finalnoj sceni filma “Crossroads” u sred duela. Na sreću, i dalje smo bili u KD Lisinski i gledali dva gitarista u pripetavanju, što je ostavilo mnoge bez daha.

Za sam kraj su ostale “That’s What it is” i “Luna Llena de Samba”. Prva je napravljena u dvije verzije, pa kako se nisu mogli odlučiti koja je bolja, jednostavno su rekli “to je, što je” i tako je pjesma dobila ime. Ovom prilikom smo ju čuli u funk verziji. Za vrijeme sola na kontrabasu, bubnjar je motivirao publiku koja je počela pljeskom davati ritam. U šali bi komentirali kako ritam sekcija dobro funkcionira.

Nakon svake pjesme publika je glazbenike nagradila velikim pljeskom, ali i nakon svakog sola. Bez iznimke, svatko od njih se imao prilike iskazati u svojim dionicama. Jednom prilikom u razgovoru, Zdenka Kovačiček mi je rekla kako je malo mladih ljudi koji sviraju jazz i da je vrijeme za neke nove generacije. Nakon ovog koncerta, rekla bi da više nema prostora za brigu. Sekstet, koji je bio sastavljen od vrhunskih glazbenika, u potpunosti je prenio ljepotu duše koju je Bruno utkao u svoje autorske pjesme.

Set lista:
After you are Gone
Reach for the Swing
Night Waltz
Beauty of your Soul
Blues for P.G.
Stella by Starlight
That’s What it is
Luna LLena de Samba

Foto: Helena Ernoić