Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala
16. rujna 2017.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Objavljen natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 65. Zagrebačkog festivala koji će se održati u siječnju 2018.

Obrazac za prijavu nalazi se na službenim web stranicama Festivala, a natječaj je otvoren do 15. listopada. Umjetnički direktor festivala, Neno Belan, optimističan je glede obaranja prošlogodišnjeg rekorda kada je zaprimljeno čak 270 prijava na festival: “Zadovoljan sam prvom godinom svog mandata na čelu našeg najstarijeg festivala pogotovo jer su brojne pjesme nastavile svoj život i nakon festivala. Drago mi je i da javnost ponovno povezuje brend Zagrebačkog festivala s kvalitetnom mainstream glazbom i vrhunskim izvođačima. Moj tim i ja sada krećemo na posao da taj status potvrdimo i sa sljedećim, jubilarnim izdanjem festivala”, izjavio je Belan koji je svojim kolegama uputio i video poruku.

Kriterij za odabir skladbi nadolazećeg festivala isključivo je umjetnička vrijednost, s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupne produkcije. Pravilnik natječaja nalazi se na linku.

Pobjednički duet posljednjeg Zagrebačkog festivala, „Sve u meni se budi“ Damira Kedže i Zsa Zse, postao je pravi hit zaradivši i nominacije za nagrade Porin i Cesarica. Pjesma „Poslije nas“ u izvedbi grupe Pavel, predstavljena na Zagrebačkom festivalu, našla se na popisu 10 najemitiranijih domaćih pjesama po službenim podacima HDS ZAMP-a.

Foto: Mislav Mešek