Charlotte Gaingsbourg nakon sedam godina objavljuje novi album
22. rujna 2017.
Music Box (11005 Članci)
Podijeli

Charlotte Gaingsbourg nakon sedam godina objavljuje novi album

Produkcijom albuma zabavio se SebastiAn, a u liniji gostiju pojavljuju se Guy-Manuel de Homem-Christo (Daft Punk), Paul McCartney, Owen Pallett, Connan Mockasin i drugi!

Početkom mjeseca rujna Charlotte Gainsbourg objavila je vijest kako će njen ukupno četvrti studijski album, naslovljen ‘’Rest’ biti objavljen 17. Studenog. Sve pjesme s albuma producirao je SebastiAn (Frank Ocean, Kavinsky), izuzev naslovne “Rest” koju je komponirao te su-potpisao Guy-Manuel de Homem-Christo. SebastiAn je izostao i s pjesme “Songbird in a Cage” za koju je glazbu i tekst napisao Paul McCartney. Osim navedenih, na albumu Rest gostuju i Owen Pallett i Connan Mockasin.

Producent SebastiAn sasvim je logičan izbog za Charlottin novi album jer njegov prijašnji rad počiva na elektronskoj glazbi, a njena želja je da svoje nadolazeće izdanje nasloni na uznemirujuću i mehaničku glazbenu podlogu inspiriranu npr. radom Giorgioa Morodera ili možda soundtracima kakve su radili Pino Donaggio u horroru Briana De Plame ‘Carrie’ ili glazbom Georgesa Delerue u novovalnom remek-djelu Jean-Luc Godarda ‘Le Mépris’ kao i onom koju možemo čuti u ‘The Shiningu’ Stanleyja Kubricka ili pak u ‘Rebecci’ Alfreda Hitchocka.

Prvi singl s albuma bila je naslovna, dirljiva, moderna uspavanka ‘Rest’ koju je producirao i su-potpisao Guy Manuel de Homem-Christo iz Daft Punka. Taj je singl objavljen početkom rujna, a odmah nakon njegovog izlaska uslijedio je i video spot koji je režirala sama Gainsbourg. Međutim, video se može, za sada, gledati isključivo na Apple Musicu, a nama ostaje samo teaser https://www.youtube.com/watch?v=cjyybw5MgJM

U četvrtak 21. rujna, izbačena je i nova pjesma s albuma ‘Deadly Valentine’ te pripadajući videospot.

Popis pjesama:

  1. Ring-A-Ring O’ Roses
  2. Lying With You
  3. Kate
  4. Deadly Valentine
  5. I’m A Lie
  6. Rest
  7. Sylvia Says
  8. Songbird In A Cage
  9. Dans Vos Airs
  10. Les Crocodiles
  11. Les Oxalis

Foto: Promo