Kaiser Blues Company objavili album “Suitcase (Black And Small)”
23. rujna 2017.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Kaiser Blues Company objavili album “Suitcase (Black And Small)”

KBC postoji od 2014. godine i prije sadašnje postave benda, prošlo je više jazz, rock i blues glazbenika, dok se sastav nije stabilizirao u današnjoj postavi.

Ideja KBC-a je izvoditi repertoar sastavljen od rijetko izvođenih blues (ali i pop te jazz) kompozicija zaboravljenih majstora, u inovativnim novim aranžmanima te novim kompozicijama komponiranih u tradiciji velikih majstora. KBC rijetko nastupa, ali ima ambiciju nastupati sa svojom glazbom na internacionalnim blues i jazz festivalima I koncertima.

KBC je nakupina iskusnih glazbenika, profesionalaca koji su izgradili svoj individualizam nastupajući i snimajući svaki ponaosob nebrojeno puno puta s vodećim hrvatskim i inozemnim vokalnim i instrumentalnim solistima i ansamblima, u gotovo svim žanrovima muzike – od klasičnih filharmonijskih orkestara i velikih jazz orkestara, do malih jazz, blues i rock sastava. Većinom nisu to samo instrumentalisti izvođači, već i uspješni kompozitori i aranžeri i vokalisti.

Boris Kaiser dao je zamašni moment KBC-u ujedinivši potencijale izvrsnih muzičara. Album Suitcase je, po izvedbi, po zvuku, po intenciji, po solo dionicama, sukus znanja i umješnosti muzičara koji su svoje raznolike afinitete ujedinili u zajedničku kompoziciju. Na albumu je svaki ton odsviran onako kako ga je svirač osjetio tog trenutka, a u skladu sa svojim muzičkim afinitetima. Album Suitcase je rađen po strukturi blues albuma, ali s mnogim elementima jazza i popa.

Album Suitcase sadrži 9 kompozicija, od čega su 5 autorskih, 3 blues kompozicije starih majstora bluesa, te jedna kompozicija domaćih autora (Urbić, Bulić, Petrović, Fame) namijenjena Bošku Petroviću.

KBC su Danko Burić, Jimmy Eduard Matešić, Robert Jambrušić Džebo, Željko Kovačević Kova i Boris Petar Kaiser.