Krešo Bengalka još tvrđi u novom singlu “Nokturno”
23. rujna 2017.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

Krešo Bengalka još tvrđi u novom singlu “Nokturno”

Krešo Bengalka nakon odlične pjesme “Šta ćeš?” objavljuje treći singl s novog albuma “Split Zoo” koji izlazi u veljači iduće godine.

Radi se o pjesmi “Nokturno” koju je snimio skupa sa Stipom Srdelom, a singl je inspiriran noćima u gradu Splitu. Kadrovi spota snimani su za vrijeme festivala Ultra, u mračnim kutevima blizu splitskog stadiona na Poljudu. Kameru i montažu potpisuje Marijan Jurčević, glazbu Krešo Bengalka, a stihove Krešo Bengalka i Stipe Srdela. Tema pjesme obuhvaća život na ‘tankome ledu’, spajanje ‘kraja s krajem’, uz neizbježan tvrd pristup, kako lirički tako i glazbeno. Spot je sniman po uzoru na spotove njemačkih i francuskih rap izvođača.

Splitski reper priprema i mini turneju po regiji kako bi ispromovirao još uvijek svježi album prvijenac, objavljen u veljači ove godine. Najavio je nekoliko nastupa, među kojima se ističu koncert u Splitu 4. studenog te koncert u zagrebačkom klubu KSET 17. studenog.

Krešo Bengalka je 2012. godine debitirao na prvom albumu Kiše metaka, dok se publici premijerno predstavio singlom “Konan” istog benda. Dvije godine kasnije je sa splitskim reperom Žuvijem formirao duo te je objavio album “Brokva” na kojem potpisuje i produkciju. S Kišom metaka je “odradio” niz koncerata po Hrvatskoj i regiji, a u veljači ove godine objavio je samostalni album “Finale”, na kojem se nalaze od ranije poznati hitovi “Kalashnikov”, “Pobjeda” i “El Comandante”.