Čudo u Saxu! Čudnoređe se pridružuje Laki na koncertu!
24. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Čudo u Saxu! Čudnoređe se pridružuje Laki na koncertu!

Neobični momci iz benda ČudNoReĐe zasvirat će neke od svojih hitova u Saxu  u subotu, 30. rujna, a nakon njih će na pozornicu stupiti Elvir Laković Laka sa svojim bendom kojem će to biti premijerni nastup u ovom zagrebačkom klubu.

Cijena ulaznice je 45 kuna u pretprodaji i može se kupiti tijekom radnog vremena kluba, a na dan će koštati 55 kuna. ČudNoReĐe je životno-muzički projekt Ognjena Bašića koji funkcionira i solistički i kao višečlani bend. U 7 godina djelovanja iza sebe ima preko 200 održanih koncerata, dva snimljena albuma (“Dno je sve rjeđe” i “Kompakt diskutabilno”) te dva spota (“YouTube Party” i „Ferragosto“). ČudNoReĐe zvuči kao šansonjer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda dok mu na slušalicama u ušima smeta playlista s metalom, pankom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTube-a.

Laka je pažnju na sebe skrenuo hitom „Pokušaj“ s kojim je 2008. predstavljao BiH na Eurosong, a od onda je postao sinonim za nepresušnu energiju, upečatljiv smisao za humor i scenske nastupe koje baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zoran Stajčić ga je za portal Ravno Do Dna opisao ovim riječima: „ (…) umjetnik od (novog) formata – čovjek koji bez problema može pomiriti i najšašaviju misao sa šarolikim glazbenim izričajem u kojem je miješao, disco, novi val, britpop, psihodeliju… dakle što god bi mu došlo pod ruke (ili na pamet) i od toga radio originalne glazbene mutacije u kojima je uvijek bilo i osvježavajućih elemenata iznenađenja, kao da nije riječ o pjesmama, već o minijaturnom teatru.“

U Saxu će između ostaloga izvesti i aktualni singl „Malokrva“ kao i prethodne uspješnice kao što su „Međed“, „Brko“, „Zec“ i već spomenuti „Pokušaj“. Uz neizostavnu i uvijek intrigantnu Lakinu sestru Lelu, bend još čine Tomo Miladinović na gitari, Ozren Franić na basu i Matko Gaće na bubnjevima.

Foto: Samir Cerić Kovačević