Mel Camino na otvorenju nove sezone Akustike!
25. rujna 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Mel Camino na otvorenju nove sezone Akustike!

Nakon ljetne stanke, Akustika se vraća na pozornicu zagrebačke glazbene knjižare Rockmark! Nova, osma po redu sezona, započet će 3. listopada uz nastup skupine Mel Camino i promociju knjige uz free ulaz, a otvorenje sezone povezano je s programom Velike rock eksplozije #10.

Deseta Velika rock eksplozija održat će se od 30.9. do 6.10. na 6 različitih lokacija u Zagrebu, a program Akustika odabran je kao jedna od koncertnih postaja, s obzirom da obje glazbene manifestacije povezuje isti nazivnik – promocija interesantnih domaćih i regionalnih glazbenih imena!

Za Akustiku ovo će događanje ujedno biti i početak nove koncertne sezone, koja će se do kraja ove godine odvijati po dvotjednom rasporedu, a u ovoj će se sezoni obilježiti i 200. po redu akusticiranje!

Na otvorenju osme sezone nastupit će velikogorička skupina Mel Camino, a njihov frontmen Zlatko Majsec tom će prigodom ujedno promovirati svoju hvaljenu debitantsku knjigu “Frik iz kvarta”.

Mel Camino svoju glazbenu priču stvara od 2006. godine te iza sebe ima tri studijska albuma. Trenutno pripremaju objavu novog studijskog izdanja, kojeg su posljednjih nekoliko mjeseci kreirali u studiju Marka Mrakovčića. S novog albuma do sada je predstavljen singl “Novo vrijeme”, a uskoro stiže i novi singl “Terasa”, za koji se trenutno snima videospot.

S četvrtim po redu albumom donose i novu postavu, kao i nešto drugačiji zvuk benda. Posjetitelji njihovog akusticiranja u Rockmarku imat će priliku čuti kako Mel Camino zvuči u akustičnom izdanju, a na setlisti će se sigurno naći i pokoja nova pjesma.

Uz akustični nastup, otvorenje sezone bit će i u znaku promocije knjige “Frik iz kvarta”, autora Zlatka Majseca, frontmena Mel Camina. Riječ je o duhovitoj i hvaljenoj zbirci njegovih objavljenih članaka na portalu Kronikevg.com, koje aktivno piše više od godinu dana, a kroz koje komentira velikogoričku svakodnevicu, bila ona stvarna ili izmišljena – ili oboje pomalo.

Nakon otvorenja nove sezone, program Akustika će se u Rockmarku održavati svaka dva tjedna – utorkom, a čitav program bit će objavljen uskoro. Iako je ovo promjena u odnosu na prethodne sezone, neke stvari se nisu promijenile – svirke i dalje počinju u 19 sati, a ulaz je slobodan!

Za one koji vole znati više, program Akustika se od 2010. godine redovito održava u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, s ciljem predstavljanja interesantnih domaćih i regionalnih glazbenih imena u akustičnom izdanju. Do sada je održano sedam sezona, od kojih su se dvije odvijale i u riječkom klubu Tunel, a tijekom redovitih koncertnih sezona održano je više od 150 koncerata.

Tijekom ljetnih mjeseci, Akustika je do sada bila gostujući program na nizu prepoznatih festivalskih manifestacija, što uključuje i gostovanje na Terraneu i SuperUhu u Šibeniku, Rock kampu Orsula u Dubrovniku, Ljetnoj pozornici Opatija, kao i poseban program “Akustika na vrhu Kule” u sklopu zagrebačkih Medvedgradskih glazbenih večeri!

U 2017. godini ostvarena je i suradnja s diskografskom kućom Universal Music Hrvatska, u vidu posebnih audio-video izdanja “Akustika Session”, koji su do sada snimljeni s Marinom Jurićem-Čivrom i Ivanom Kindl, a dostupni kao video-materijali i digitalna EP izdanja.

I u osmoj po redu sezoni, program nastavlja u akustičnom izdanju predstavljati interesantna glazbena imena iz Hrvatske i regije. Mel Camino dolaze u utorak, 3.10. od 19 sati, ulaz je besplatan. Vidimo se utorkom u Rockmarku!