Srce ipak nije izdržalo – u 66. godini umro Tom Petty!
2. listopada 2017.
Nikola Knežević (2498 Članci)
Podijeli

Srce ipak nije izdržalo – u 66. godini umro Tom Petty!

Legendarni američki kantautor i gitarist Tom Petty pronađen je u svom domu u Malibuu bez svijesti i znakova života, nakon što je doživio srčani zastoj.

Policija službeno javlja kako je 66-godišnja rock legenda prevežena hitno u UCLA Santa Monica bolnicu gdje je stavljen na aparate, nakon čega mu se vratio puls. Ustanovljeno je kako ima teško oštećenje mozga. Satima javnost nije znala u kakvom je stanju Tom Petty, ali nažalost stigla je najgora vijest. Srce nije izdržalo i glazbena legenda je napustila ovaj život.

Proteklog ponedjeljka Petty je završio svoju turneju koja je započela u travnju u Hollywood Bowlu.

Petty je stekao slavu 70-ih godina sa svojim bendom, Tom Petty and the Heartbreakers. Grupa je imala nekoliko velikih hitova, uključujući “American Girl”, “Free Fallin'”, “Listen to Her Heart”. Grupa je uvrštena 2002. godine u Rock And Roll Kuću slavnih. Iako su Petty i bend debitirali istoimenom pločom 1976. godine, nastavili su s nastupima četiri desetljeća. Zadnja turneja je uključivala 53 koncerta u 24 države.

Petty je objavio tri solo albuma i 13 bendovskih, a 80-ih se priključio supergrupi Traveling Wilburys s Bobom Dylanom, Georgeom Harrisonom, Royom Orbisonom i Jeffom Lynneom. Počivao u miru legendo!

Foto: Tom Petty Twitter