IZVJEŠĆE: Stjepan Hauser koncertom za pamćenje otvorio OFF ciklus Zagrebačke filharmonije
7. listopada 2017.
Music Box (9908 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Stjepan Hauser koncertom za pamćenje otvorio OFF ciklus Zagrebačke filharmonije

Bio je to doista koncert za dugo pamćenje – prava glazbena čarolija koja će se još dugo pamtiti! A brojna publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, doista je mogla “isključiti” probleme i “uključiti” ono što svi najviše volimo – dobru glazbu!

Nastupom našeg svjetski poznatog violončelista, Stjepana Hausera iz 2CELLOS, ovoga petka 6.10. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog otvoren je ovosezonski Off ciklus Zagrebačke filharmonije. Od poznatih tema filmske glazbe (Forrest Gump, La La Land), preko brojnih simfonijskih uspješnica, sve do velikih klasičnih hitova od Bacha i Webbera do Poppera i Rodriga, publika je uživala u pomno odabranom, bogatom programu koji nikog nije ostavio ravnodušnim.

Popularni glazbenik, kojega prvenstveno znamo kroz njegovo djelovanje u 2CELLOS, predstavio se u ponešto drukčijem, off, a opet vrlo zanimljivom i atraktivnom svjetlu, a dupkom ispunjena velika dvorana odobravanjem je i pozivima na bis nagradila njega i njegove goste.

Odličnoj atmosferi i izvrsnim izvedbama pridružili su se i izvrsni Djevojački zbor Zvjezdice, potom priznata slovenska violinistica Lana Trotovšek te naš sjajni gitarist Petrit Çeku.

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom odlično raspoložene austrijske maestre Elisabeth Fuchs zaslužio je ovacije za izvedbe više orkestralnih brojeva od Elgara do Piazzolle, a svi zajedno dugi i zasluženi pljesak na kraju koncerta.

Off ciklus, tako uspješno otvoren koncertom Stjepana Hausera i njegovih gostiju, nastavlja se 13.12. Božićnim koncertom u kojemu uz orkestar Zagrebačke filharmonije očekujemo vokalni ansambl Pjevačke škole Husar&Tomčić.

U Off ciklusu očekuje nas potom i kraljica sevdaha Amira Medunjanin, potom rock opera Jesus Christ Superstar i još puno glazbenih poslastica. I što Vam onda drugo preostaje nego isključiti televizore, kompjutore i mobitele i ući u svijet Off ciklusa!