IZVJEŠĆE/FOTO: Zimsko sunce u Tvornici kulture!
10. listopada 2017.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Zimsko sunce u Tvornici kulture!

Priznajem, bila sam iznenađena ušavši u Tvornicu kulture. Nisam očekivala toliko ljudi, s obzirom da je na Facebook stranici najave koncerta kliknulo manje od 200 duša. S druge strane, grad je bio sablasno prazan u jesenji ponedjeljak navečer.

Tvornica je bila više nego ugodno popunjena, a bend je napravio odličan show. Ako vas zanima puno o Wintersunu, imate Wikipediju. Ukratko, bend postoji od 2004. a do sad je izdao samo tri albuma. Širim masama su postali poznati po svojoj crowfunding kampanji u kojoj su skupljali novac, točnije 750 000 eura (da, dobro ste pročitali, sedamsto pedeset tisuća eura) kako bi kupili zemljište i tamo sagradili studio u kojem bi mogli snimati glazbu pod svojim uvjetima.

Glazbeno su genijalni, ali im fanovlje zamjera albume od četiri pjesme. Tko bi svima udovoljio. U Tvornici su napravili pravi mali spektakl. Bilo je balona, konfeta, čak i lutka ili lutak na napuhavanje (nisam uspjela odrediti), a publika i bend su bili jedno.
Vidi se da su uživali na pozornici, energija je prštala i nije bio jedan od odrađenih koncerata na kakve sam navikla u zadnje vrijeme. Pjevanje u glas s bendom, toplina u komunikaciji s publikom (kuži se da im je stvarno stalo da naprave što bolju atmosferu), ma jednom riječju – sjajno.
U nešto manje od dva sata odsvirali su presjek svoje diskografije i ostavili dojam pravih profesionalaca. A i ljudine su. Što reći nego – svaka im dala.

Set lista: 
Awaken From The Dark Slumber (Spring)
Play Video
Winter Madness
Play Video
Beyond The Dark Sun
Play Video
Death and The Healing
Play Video
Sons of Winter and Stars
Play Video
Loneliness (Winter)
Starchild
Eternal Darkness (Autumn)

Bis
Time

Foto: Manuel Perlić