Tužna deseta obljetnica otkako nas je napustio Toše Proeski!
16. listopada 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Tužna deseta obljetnica otkako nas je napustio Toše Proeski!

Na današnji dan 16. listopada 2017., cijela regija obilježava deset dugih godina, otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski.

Svatko se na svoj način prisjeća pjevača, koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat. Istodobno, brojni štovatelji, kao i sugrađani malenog Kruševa, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja.

U cijeloj regiji nema kolege glazbenika koji za pjevača nije imao uvijek, samo riječi hvale. Tošine riječi ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog glazbenika, ali i onima koji nisu imali tu prigodu.

Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vrijeme je stalo 2007. godine, ali balkanski princ i dalje živi kroz svoja djela i pjesme. Kao i svake godine, diljem regije brojni fanovi uoči ove tužne obljetnice pripremili su brojna događanja u spomen na Tošu. U Zagrebu je održano dobrovoljno darivanje krvi, kojem su se odazvali svi oni koji poštuju i čuvaju uspomenu na pjevača, ali i napravili humanu gestu, baš onako kako je i Toše činio. Jučer je u crkvi na Rokovom perivoju, održana misa, a u subotu je iz Nove Gradiške tradicionalno krenuo ultramaraton prema Kruševu.

Sam dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj očekuje se danas tijekom dana.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon deset godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

ZAUVIJEK TVOJI POTPISUJEMO!

Izvor: Hit Records