Fluentes novu glazbenu priču započeli od “Kraja” – poslušajte novu pjesmu!
23. listopada 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Fluentes novu glazbenu priču započeli od “Kraja” – poslušajte novu pjesmu!

Više od 9 mjeseci pjesma „Pusti da ljubav novi me“ grupe Fluentes jedna je od najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.

Gotovo da ne postoji kutak gdje se ova pjesma nije „udomaćila“, a bendu je to znak da je napravio pjesmu koja je fantastično prihvaćena od publike i radijskih urednika. Iznimno ponosni na sve što su do sada stvorili, svoju novu glazbenu priču odlučili su započeti od “Kraja” i krenuti prema novom početku. Pjesma „Kraj“ nova je pjesma koja dolazi iz radionice grupe Fluentes. Tekst je napisao Goran Bošković, a glazbu Fluentes i Željko Nikolin.

Pjesma je snimljena u studiju Željka Nikolina u Osijeku u kolovozu i rujnu 2017. godine., a za nju je snimljen i video spot u režiji Andreja Cara i Gorana Boškovića.

“Dakle, kažu da kada započinješ nešto novo treba napraviti kraj s onim starim i zaboraviti sve. Nama to ne pada na pamet. Ova pjesma prva je u nizu pjesama za koju smo glazbu radili svi skupa, u njoj smo osobno svakom odsviranom notom i svakim udarcem bubnja i nestrpljivo iščekujemo da vam predstavimo i ostale pjesme koje stvaramo, evo već pola godine. Neki od vas imali su prilike čuti neke od njih, biti dijelom njihovog nastajanja i evolucije, jer na svakom koncertu mi ih sviramo i iskušavamo zajedno s vama da osjetimo kako žive i kako dišu. “Kraj” je pjesma koja dovoljno govori sama za sebe. Riječi su jasne i bolne, dio su života svakog od nas i nepremostivi trenutak koji se svakom od nas dogodi kad tad. S njim se treba suočiti, proživjeti ga, preboljeti i nastaviti dalje – jer sa svakim krajem ostajemo jači i iskusniji. Video smo odlučili raditi sami jer je bilo potrebno da i on bude dio jedne cjeline. Željeli smo našu viziju do zadnjeg detalja iskrojiti onako kako nama odgovara – a bez Nikole Kerkeza (koji je bio s nama i na Obećanju) i bez prisustva Petre Cicvarić (Obećanje i Plavuša) ne bi bilo moguće ispričati i dočarati priču o ljubavi koja živi, koja se mijenja, koja vibrira i teče, dolazi do kraja i možda se opet obnavlja sa svakom našom novom pjesmom. Hvala Nikoli na genijalnom pristupu i energiji bez koje ovo sve skupa ne bi bilo ovako kako je. Hvala svima vama na vašoj ljubavi i što ste uz nas”, kažu u bendu.