Dunja Knebl i Nina Kraljić zajedno u pjesmama s one strane vremena
31. listopada 2017.
Music Box (9895 Članci)
Podijeli

Dunja Knebl i Nina Kraljić zajedno u pjesmama s one strane vremena

Začarana Močvara i Vrelo zvuka u ovom maglovitom i mističnom mjesecu studenom za vas su pripremili jednako tako mističan koncert etno glazbe pod nazivom “Pjesme s one strane vremena”.

Pozivaju nas na ovu posebnu koncertnu večer, na jedno putovanje pjesmama u prošlost. Osim pjesama iz raznih dijelova Hrvatske, imat ćete priliku čuti i stare tradicijske pjesme iz Engleske, Irske, Ukrajine, Moravske, Rusije…
Riječ je o jednoj svježoj suradnji na etno world music sceni, odnosno novoj glazbenoj priči naših dviju poznatih glazbenica koje su iz sasvim različitih priča, no ipak put ih je poveo istim stazama. Njima godine ne predstavljaju mnogo, jer razlika između njih je skoro pola stoljeća, ono što ih veže jest ljubav prema tradicijskoj glazbi i prema onim starim, bajkovitim, nikad ispjevanim pričama. Dunja Knebl i Nina Kraljić će nam predstaviti ono što su zajedničkim snagama, uz pratnju glazbenika iz Kololire, stvorile.

Već četiri godine s Dunjom surađuju glazbenici koji zajedno pod nazivom Dunja Knebl & Kololira iza sebe imaju brojne nastupe i dva vrlo hvaljena albuma (“Tamo doli” i “I Mara i cvetje”). Albumi su pobrali brojne pohvale u Hrvatskoj i inozemstvu. Kololira je potpuno drugačija i svoja, a tako su ih opisali i inozemni urednici i kritičari uvrstivši ih 2014. u najvažniju top-ljestvicu najboljih world music/etno albuma “World Music Charts Europe”. U sada novom i proširenom sastavu, članovi Kololire poznati su glazbenici: Danijel Maoduš (gitare), Hrvoje Ban (harmonika, blok flauta, frame drum, perkusije), Hrvoje Sudar (violina, buzuki, frame drum, perkusije), Hrvoje Nikšić (indijski harmonij, frame drum, udaraljke).

Program ovog koncerta sastojat će se od potpuno novih pjesama koje glazbenice pripremaju baš za zajednički nastup u klubu Močvara, a dijelom od pjesama iz Dunjinog i Nininog ranijeg repertoara, ali u potpuno novim aranžmanima, u čemu sudjeluje grupa Kololira. Ovaj koncert će biti sjedećeg tipa i broj mjesta će biti ograničen, stoga vas pozivamo da dođete na vrijeme kako bi osigurali svoje mjesto u publici.
Začarana Močvara projekt je koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.
Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe. Uz koncerte će se u sklopu ovog projekta organizirati radionice, predavanja i posebna etno glazbena knjižnica. Vrelo zvuka se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.