Ruska etno folk metal atrakcija Arkona najavila dolazak u Boogaloo
6. studenoga 2017.
Music Box (8958 Članci)
Podijeli

Ruska etno folk metal atrakcija Arkona najavila dolazak u Boogaloo

U petak 2. veljaće će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti ruska etno folk metal atrakcija Arkona. U sklopu europske turneje „Khram European tour 2018“ će predstaviti novi, osmi studijski album „Khram“ koji će 19. siječnja objaviti poznata metal izdavačka kuća Napalm Records.

Arkona djeluje od 2002. godine, ime su odabrali prema posljednjem slavenskom gradu utvrdi. Svoju glazbu stvaraju pod utjecajem ruske i slavenske tradicionalne glazbe, koriste mnoge tradicionalne instrumente, a tematika njihovih pjesma se bazira na slavenskoj mitologiji. Glavni vokal je Maša Arhipova, koja osim “čistog” pjevanja koristi i “death growl” vokal što ih povezuje s metal scenom. Prvi studijski album „Vozrozhdenie“ su objavili su 2004. godine.

Kao predgrupa će nastupiti poznata zagrebačka folk metal grupa Stribog koja svoju glazbu stvara inspiriranu na slavenskoj mitologiji. Njihov drugi album „U okovima vječnosti” je objavila njemačka izdavačka kuća „Murderous Production”, a u pripremi je i novi album „Tvoje kraljevstvo zeleno” s kojeg će Stribog odsvirati nekoliko pjesama.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 110 kn do 1. prosinca, od 2. prosinca će ulaznice koštati 130 kn, dok će na dan koncerta biti 150 kn.

Ulaznice možete nabaviti u sustavu Eventim.