Zdenka Kovačiček ostvarila suradnju s Juricom Popovićem (Gracia) i predstavila novu pjesmu
10. studenoga 2017.
Music Box (5000 Članci)
Podijeli

Zdenka Kovačiček ostvarila suradnju s Juricom Popovićem (Gracia) i predstavila novu pjesmu

Suradnja sa Zdenkom Kovačiček, koja je započela prije skoro godinu dana, rezultirala je ovom pjesmom i video spotom koji je u završnoj fazi produkcije.

“Zdenkino sudjelovanje na prestižnim glazbenim projektima tijekom sedamdesetih bilo mi je, kao diskofilu i tadašnjem dj-u, zanimljivo iz razloga što se netko hoće izraziti i na jedan potpuno drugačiji način, koji je bio blizak tadašnjoj plesnoj glazbi. Ta njezina posebnost i drugačiji pristup glazbenom izričaju od uobičajenog, bili su mi motiv da probamo napraviti nešto zajedno”, rekao je Jurica Popović i dodao kako su pokušali povezati dva naoko različita svijeta, a opet tako bliska, kako se kroz vrijeme suradnje i druženja ispostavila.

Pjesma se zove “Idi” i s njom će se Zdenka predstaviti na ovogodišnjem Chansonfestu, gdje su oboje debitanti. Na snimanju pjesme je sudjelovala vrhunska glazbena ekipa, Fedor Boić na klavijaturama, Dado Marinković na bubnjevima, Jašar Murtezani na basu, Dragan Brnas na gitari i Jadranka Krištof kao prateći vokal. Također su surađivali Goran Martinac i Mihael Blum. Glazbu, tekst i aranžman radio je Jurica Popović.

“Uvijek su me privlačile suradnje s ljudima koji glazbu doživljavaju kao vječno istraživanje, jer glazba je umjetnost bez granica i daje ti slobodu izražavanja i razmišljanja. Sudjelovanje na Chansonfestu zaokružuje moj opus festivala. Biti debitant sa šezdeset godina karijere izniman je doživljaj, a ja volim doživjeti nešto novo i posebno”, kaže Zdenka.