Sassja poručuje “No problemo”, predstavlja novi album i spot za pjesmu „Stube“
1. prosinca 2017.
Music Box (8718 Članci)
Podijeli

Sassja poručuje “No problemo”, predstavlja novi album i spot za pjesmu „Stube“

“No Problemo”, Sassjin je drugi album na kojem je radila protekle 2 godine. Njezin zadnji album “Taktički praktično” odjeknuo je među publikom i kritičarima te ostavio neizbrisivi trag na regionalnoj sceni.

Kao i za prethodni, na novom albumu je Sassja okupila izvrsnu međunarodnu ekipu; Jaka Berger iz Ludovik Materialaodsvirao je gitare na „No Problemo“, Benjamin Ziervogel violine na „Ništa“, a scratch na “Nek je živa glava” je napravio Kpow. Erol Zejnilović iz Elementala odsvirao je gitaru na jednoj pjesmi, a Ante Zvonimir Stamać je napravio glazbu za pjesmu  “S njom”. Darko Rundek gostovao je na pjesmi „Savana“ za koju se uskoro snima i spot.

Mastering albuma i miks za sve pjesme radio je Kantriman.

 „Neke pjesme nose „bendovski zvuk“, a druge opet drže samo do elektronike i bassa. To mi je bio i izazov na ovom albumu; napraviti što više različitih bass pod žanrova koje volim.“- rekla je Sassja pa detaljno objasnila što možemo očekivati od „No problemo“:

 „Teme su različite, kao i do sada sam pisala o svemu što mi je smetalo ili me razveselilo. Pisala sam o ljubavi, smrti, nasilju, Tuzli i mahali, o Njemačkoj, FMJAMu, modernom vremenu društvenih mreža, stanju u državi, slobodi i levatima kojima nije problem. Prošli album se zvao “Taktički Praktično” jer je na taj način bio i napravljen, a isto je i sa ovim “No Problemo”. Sve situacije i ljudi koji su me inspirirali za pjesmu “No problemo” su slične stvarnim iskustvima u protekle dvije godine. I opet sam se snašla, izvukla, napravila svoj tim i izgurala svoje ideje.“

Da je Sassja izvođač koji voli imati stvari pod kontrolom i biti dio svakog detalja u nastajanju pjesme najbolje je sama opisala: “Pokušavam za svaku pjesmu do kraja završiti svoju misao i ideju; napisati cijeli tekst, napraviti dio muzike i aranžmana, aktivno sudjelovati u izradi spota i pjesmu vam pokazati kao audio/video djelo. Promocija pjesme i spota za Stube je upriličena 27.11 u Tuzli u okviru 16 dana aktivizma protiv nasilja, te ovom prilikom pozivamo sve udruge i pojedince da se glasno izraze protiv svakog vida nasilja.

Paralelno s izlaskom novog albuma, Sassja predstavlja i spot za pjesmu „Stube“, na kojem su zajedno sa Sassjom radili Jasmin Jatić, Damir Bošnjak, Olivera Blažević i Kemal Fazlić.

 “Razmišljala sam o vezama koje nisu dobre za nas, a ostajemo u njima. Razmišljanje je počelo s prijateljskim vezama, pa do ljubavnih veza u kojima je prisutno psihičko zlostavljanje, a da mi toga i nismo svjesni. Istu misao sam proširila i na fizičko zlostavljanje. Nisam bila žrtva nasilja, a ne znam ni da su meni bliske osobe žrtve što ne znači da se to ne dešava. “Samo jednom” i “promijenit će se on” zna trajati godinama i zbog toga se najiskrenije nadam da će pjesma napraviti promjenu barem u jednoj porodici. ” – rekla je Sassja i za kraj zahvalila svima koji su s njom i Kantrimanom radili na ovom albumu

Popis pjesama:

  1. Klikat
  2. Mahale
  3. Nek je živa glava
  4. Beton
  5. No problemo
  6. Savana feat. Darko Rundek
  7. Ništa
  8. Njemica
  9. Stube
  10. S njom