Zagrebački rockeri Killed A Fox izbacili novi spot i najavili album
16. prosinca 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Zagrebački rockeri Killed A Fox izbacili novi spot i najavili album

Zagrebačka rock četvorka Killed A Fox izbacila je spot za novi singl „Still Life Mirror“ i time najavila i objavljivanje novog albuma.

Singl je snimljen u Dora Maar studiju, za mix i mastering su zaslužni Leonard Klaić (bivši bubnjar Killed a Fox-a) te sami Foxi, a dečki iza maski su članovi benda, Krešimir Kokić, Pavle Gulić i dragi im prijatelj Krešimir Slunjski.

Killed a Fox je zagrebačka rock četvorka nastala 2006., a njihov je zvuk mješavina različitih rock žanrova, od alternativnog metala do psihodelije, iako se ne vole etiketirati niti jednim podžanrom. Lisice im naravno nisu ništa skrivile, al’ da pod sobom satiru svaki podij na koji izađu, nije laž. Uz još nekoliko bendova, kao što su She Loves Pablo, MTDE, Malady Lane, Straight Outta Fridge i Reflex Kid, tvore zagrebački kolektiv House of Pablo, a same Killed a Fox čine Krešimir Sho Kokić i njegov karakterističan zvuk gitare, Ivan Mioč na basu, Pavle Gulić te Chris Ian, čije je moćne grungerske vriskove teško ne primijetit. Iza sebe imaju albuma, Fluorescence (2009) te Spring Of Sloth And Haze (2013) čiji nastavak očekujemo u početku 2018., no ne smijemo zaboravit ni House of Pablo Volume One (2015) kompilaciju.

Do sada su stage dijelili s mnogim domaćim i stranim bendovima poput Karma To Burn, Orange Gobli, Apey & The Pea, Obese ali i domaćim dečkima Katran, Cojones, Them Moose Rush itd. Prvi House of Pablo festival održan je 2013., kada su s ostalim članovima kolektiva napunili zagrebački Kset, prilikom kojeg 2015. slijedi i jubilarni drugi House of Pablo festival kada su 2 dana zaredom članovi HoP-a napunili Veliki Pogon Tvornice Kulture. Iste godine kolektiv je dobio vlastiti House of Pablo stage na osmom izdanju Ferragosto Jam-a u Orahovici, kada je HoP mašinerija jasno dala svima do znanja tko su i kako gaze. Otvorili su i peto i posljednje izdanje Gričevanja 2015., a dva su puta razorili i main stage velikog INmusic festivala na Jarunu (2015. i 2017.).

Foto: Marko Lopac