RECENZIJA: eto s EP-jem predstavili akustične igre čuda u zemlji bluda
17. prosinca 2017.
Nikola Knežević (2046 Članci)
Podijeli

RECENZIJA: eto s EP-jem predstavili akustične igre čuda u zemlji bluda

Nakon što smo slušali zanimljivi punk/rock zvuk na prvom albumu “Mačak u čizmama” ​iznenadili su nas izlaskom EP-ja koji je u potpunosti akustičan i odudara od onoga što smo već od njih čuli.

Time i pokazuju da najbolje zvuči ono što je iskreno, u kakvom god glazbenom obliku bilo. “Igre čuda u zemlji bluda” je naziv EP-ja kojim najavljuju novi album. Ovim akustičnim zvukom su me podsjetili na Letu štuke, Cinkuše (samo su im falile trube i etno instrumenti), ali i neki southern zvuk (u prvoj pjesmi). Zanimljiva kombinacija pretočena u akustični zvuk koji bi baš lijepo pasao za neke manje klupske prostore ili Akustiku u Rockmarku. Baš fluidno i opuštajuće zvuči, bez obzira na nešto grublje tekstove i vokale.

EP se sastoji od 5 pjesama i kako su i sami istaknuli, njime šalju poruku svojoj publici i kolegama da glazbeni izričaj i mogućnosti nisu prepreka u stvaranju umjetnosti, već odlazak u nove pustolovine u kojima eto već neko vrijeme luta. “Mali princ” otvara izdanje i s njime su ga i najavili. Naravno, od punk/rock benda očekuješ da bude žestok, ali ovo uopće ne zvuči loše, štoviše, proizvod je ispao vrlo dobar. Šteta što je u pitanju EP. No, mislim da bi u konačnici struja svemu ovome više doprinijela, ali na to ćemo morati pričekati do dolaska drugog albuma, za kojeg se nadam da će biti električan.

Ono što me veseli jest činjenica da Juda Records, mlada i nezavisna izdavačka kuća izdaje ozbiljne uratke, poput Billie Joan koja se već prvim uratkom svrstala među ozbiljne kantautorice. Sada je Juda Records zadužen i za bend eto, što svakako pohvaljujem i nadam se da još raditi na afirmiranju nekih novih imena za koja svjetla pozornice trebaju tek zasjati.

Ocjena
3.5 out of 5

3.5

Dobro
3.5 out of 5