Patricia Gašparini, riječka glazbenica s više adresa, najavila novi glazbeni smjer
26. svibnja 2021.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Patricia Gašparini, riječka glazbenica s više adresa, najavila novi glazbeni smjer

Potpuno novi zvuk dubokih emocija ujedno je i prvi najavni singl Patricie Gašparini u skroz novom ruhu. Riječka glazbenica Patricia donosi pjesmu zaraznog hook-a predstavljajući tanku liniju čežnje i vlastite samodostatnosti.

Mlada riječka pjevačica predstavlja novi singl “Uzbuna”. ”Uzbuna” je vodeći singl u potpuno novom glazbenom putu koji će predstaviti Patriciu kao kompleksni ženski karakter koji šeta tankom linijom čežnje i vlastite samodostatnosti. Autentični i novi pristup u kreativnom smislu dopušta joj da se poigrava s različitim temama specifičnim za današnje društvo i međuljudske odnose, ali i poziciju žene u 21. stoljeću.

Pjesma je snimana u studiju VRH produkcije u suradnji s glazbenim producentom Jakovom Zadro. Tekst i glazbu potpisuju Patricia, Jakov i VRH produkcija, a Vedran Ljubenko je upotpunio pjesmu svojim pratećim vokalom i pojavljivanjem u spotu za koji je zaslužan Marijo Britvić i Tino Herljević.

”Originalna ideja, tekst i melodija je moja, ali kada su dečki upotpunili svoj dio nastala je jedna lijepa sinkronizacija. Kada sam prvi put čula „Uzbunu“, vratila sam se u ono stanje dobro poznatih suza i razočarenja kojeg vjerujem da su svi u životu prošli… Koliko puta moraš otići od nekoga, samo da bi se vratio na ista vrata i s istim žarom?

Uzbuna započinje netipičnom metaforom ”gledala sam kako žvačeš, svaki moj trik…” ”Namjerno sam izabrala riječ ”žvačeš” kao sinonim za najponiznije djelo koje druga osoba može napraviti. Sam čin žvakanja asocira na brzo ne kontrolirano gutanje nečega što ne ostaje u ustima, osjećaj se gubi iz srca, kao i okus iz usta.”

Svoj pjevački put Patricia je započela s 12 godina nastupom na reality showu ‘Story SuperNova Juniors’, ulaskom u najboljih deset natjecatelja. Nastupom u emisiji RTL televizije “Hrvatska traži zvijezdu” 2009. godine, Patricia zaokružuje teenage karijeru i upisuje Pomorski fakultet u Rijeci te nakon stjecanja diplome odlazi u svijet. Proteklih pet godina Patricia živi i pjeva u Ženevi, gdje je uz brojne nastupe dodala i onaj na Montreaux Jazz Festivalu. “Uzbuna” je prvi u nizu singlova koji se očekuju ove godine, a uskoro najavljuje i album prvijenac.