Naruči izradu svoje ploče! PDV Records pustio u pogon stroj za izradu vinilnih ploča
23. prosinca 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Naruči izradu svoje ploče! PDV Records pustio u pogon stroj za izradu vinilnih ploča

“Da zatvorimo godinu kako priliči i uđemo u 2018. puni elana u pogon puštamo naš stroj za izradu vinilnih ploča”, javlja PDV Records.

Želiš li izraditi unikatni primjerak svojeg najdražeg albuma koji ne postoji na tvom omiljenom formatu? Glazbenik si i volio bi imati svoju glazbu na ploči? Soundsystem koji želi narezati dubplate? Ili samo tražiš nesvakidašnji poklon za blagdane, rođendane i ostale prigode? Možeš se za sve ovo obratiti PDV Recordsu.

Nude mogućnost izrade 7”, 10”, 12” i LP vinilnih ploča, te među raznim opcijama izradu prigodnih covera i labelova. Nakon detaljne i opširne edukacije stroj se nalazi u sigurnim rukama Davora Vrdoljaka, poznatijeg pod pseudonimom DJ Venom. U njegovoj zavidnoj biografiji nakon crtica dvostrukog finalista DMC World DJ Championship, dugogodišnjeg promotera DJ i turntablist kulture u lijepoj našoj i nesebičnog prenošenja znanja na mlađe generacije putem DJ radionica s ponosom dodajemo titulu najmlađeg stručnjaka za vinyl cutting na ovim prostorima.

Sve informacije možete dobiti na djradionica@pozitivanritam.hr.

Inače, PDV je relativno nova izdavačka etiketa pokrenuta od strane Pozitivnog ritma, koji je domaćoj i široj javnosti postao uglavnom prepoznatljiv po rezultatima u organizaciji festivalskih i klupskih događanja. Ovim potezom su postali jedinstveni u Hrvatskoj.

Lijepa je ovo vijest za nas, zemlju u kojoj kao i u ostatku svijeta raste popularnost ploča, nekadašnjeg glavnog medija za preslušavanje glazbe, danas ipak na trećem mjestu, iza CD-a i streaming servisa. Ali kako je krenulo, situacija bi se mogla drastično promijeniti. Ploče su ponovno “in”, sve se više kupuju gramofoni i sve su veće gužve na vinyl štandovima na raznim manifestacijama, sajmovima ili glazbenim outletima.