Uskoro prvi zajednički uradak dva vrhunska producenta Petra Dundova i Ilije Rudmana
25. siječnja 2021.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Uskoro prvi zajednički uradak dva vrhunska producenta Petra Dundova i Ilije Rudmana

Tjedan dana dijeli nas od izlaska prvog zajedničkog singla producenata Petra Dundova i Ilije Rudmana.

Uradak nazvan “Morning Glory”, ujedno i prva objavljena skladba s nedavno najavljene dobrotvorne kompilacije elektroničke glazbe “Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project”, biti će objavljen digitalno u ponedjeljak, 1. veljače, pod okriljem PDV-a.

“U 15-ak godina druženja kroz studio često bismo doticali temu kako bi naša glazba zvučala da udružimo svoje ideje i iskustva, ako ništa kao eksperiment iz zabave ili čiste potrebe za izražavanjem. Ovo je prva pjesma, koja je nakon svima nam poznatih događaja u ožujku 2020. godine nastala prirodno, iz izolacijiskih trenutaka te nakon inicijative Vedrana Menige, koju smo smatrali potpuno adekvatnom.” – kaže Rudman, a Dundov se nadovezuje: “Napravili smo pjesmu koja je zanimljiva fuzija diska i deep housea. Drago mi je ako na ovaj način možemo pomoći. Ova ploča okuplja niz respektabilnih imena, pa se nadam da će akcija imati efekta.”

Podsjetimo, kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, Sergej Snooze, VRH, Zarkoff.

U ponedjeljak, 1. veljače, uz objavu prvog singla, kreću i prednarudžbe, te funding kampanja za prikupljanje sredstava.

Najavni singlovi objavljivat će se nadalje kroz veljaču i ožujak, dok je objavljivanje kompilacije planirano za ponedjeljak, 22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.

Drugi dio vinilnog izdanja biti će objavljen nakon ljeta, sa novim ekskluzivnim pjesmama, koje će naknadno biti pridodane i digitalnom izdanju kompilacije. Vinilna izdanja imati će i dodatnu notu posvete i svečane oproštaljke sa klubom Sirup (2009.-2016.).

Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun Zaklade SOLIDARNA  za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.