Gdje dočekati Novu godinu? Tko ima najbolje glazbene programe?
24. prosinca 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Gdje dočekati Novu godinu? Tko ima najbolje glazbene programe?

Prije svega moramo odlučiti hoćemo li čekati Novu godinu u nekom određenom prostoru ili doma, a ako odlučimo ovo prvo onda je glazba nešto što je uz društvo najvažnije pri biranju prave atmosfere i nezaboravne noći.

Uvijek su popularni dočeci na otvorenom, odnosno na gradskim trgovima, ali i zatvoreni prostori imaju svoju posebnu čar. Pokušat ćemo vam pomoći pri odabiru najboljeg novogodišnjeg provoda i izdvojiti neke zanimljive prijedloge. Prvo ćemo se posvetiti dočeku Nove godine na trgovima i ponudama koje nude određeni gradovi.

ZAGREB

Trg bana Josipa Jelačića

Na glavnom gradskom trgu za sada su potvrđeni nastupi tamburaškog sastava Gazde, grupe Vatra, Doris Dragović te Tončija Huljića i njegovog pratećeg benda Madre Badessa. No, najavljena su i pokoja iznenađenja tako da bi se još svašta moglo očekivati

Europski trg

Svake godine na Silvestrovo, Europski trg pretvara se u najveći pop-up klub na otvorenom, stoga će i ovu Novu godinu dočekati plesno na najljepšem plesnom podiju u samom srcu Zagreba. Za glazbu je zadužen vrhunski DJ s bogatom inozemnom karijerom, Eddy Ramich.

SPLIT

Drugi najveći grad u Hrvatskoj novogodišnju noć će dočekati na Rivi uz Jolu, Gustave i Mjesni odbor. Naravno, očekuje se i vatromet te zabava do ranih jutarnjih sati.

ŠIBENIK

Po nama će Šibenik imati najbolji glazbeni program za doček Nove godine. Ponovno dolazi Dubioza kolektiv, ovoga puta na Poljanu. Ovo će biti jedan od onih dočeka na koji će se uputiti i građani iz drugih gradova Hrvatske.

RIJEKA

Doček Nove godine u Rijeci je svake godine zanimljiv i iznimno bogat u glazbenom smislu. Tako će ovoga puta na Silvestrovo svirati Boris Štok, Jinxi i Crvena jabuka.

OSIJEK

Najveći slavonski grad imat će čak dvije pozornice na glavnom  gradskom trgu. Ispred katedrale nastupit će Zvonko Bogdan, a na samom trgu Detour i DJ-i. 

DUBROVNIK

Ovo je jedan od onih gradova koji je uvijek imao najbogatije programe dočeka Nove godine. Doček započinje u 21 sat nastupom grupe Pravila igre, a potom slijedi koncert Dine Merlina i Songkillersa. Novu godinu točno u podne otvara Dubrovački simfonijski orkestar.

ROVINJ

Od svih hrvatskih gradova Rovinj se posebno ističe jer priprema doček uz jedno strano ime. Naime, žitelje Rovinja u Novu godinu će  uvesti legendarni Gypsy Kingsy s Pacom Baliardom. Prije ponoći sve prisutne će zabavljati Simon Marlow and The Rovinj Music Lab.

PULA

Grad Pula će imati dva dočeka Nove godine, onaj podnevni i ponoćni. U podne na Trgu kralja Tomislava nastupaju sve popularnije Gelato Sisters, dok navečer na Forumu nastupaju DJ Plexy, Prljavo kazalište i Night Express.

MAKARSKA

Prema top listama najpopularnije glazbeno ime godine je Željko Bebek, a 40 godina od prvog samostalnog albuma proslavit će s Makaranima na Trgu Andrije Kačića Miošića.

BIOGRAD NA MORU

Pravi rock and roll, ali i klapski spektakl priprema se za Novu godinu u Biogradu na moru. Tamo će na Trgu hrvatskih velikana nastupiti Zabranjeno pušenje i klapa Kampanel.

POREČ

Trg slobode u Poreču svake godine ima iznimno dobre dočeke, a i ovoga puta su pripremili spektakularni glazbeno-zabavni program. Glavno ime je Parni valjak. 

ZADAR

Novogodišnji program u Zadru je prepun klapskih melodija. Na Narodnom trgu će vas u Novu godinu odvesti Marko Škugor te Tomislav Bralić i klapa Intrade.

SINJ

Sinjani će ući u Novu godinu uz nastupe grupa Uzbuna i Buđenje, a sve će se odvijati na Šetalištu Alojzija Stepinca.

KARLOVAC

Karlovčane će u Novu godinu odvesti jedan od najboljih glazbenika današnjice, Neno Belan.

KRK

Na trgu Vela placa, glavnom krčkom trgu neće nedostajati zabave. Riječani će tamo zagrijavati sve posjetitelje, program počinje u 20 sati, a zvijezde večeri, Beatles Revival Band i Belfast Food odvest će sve u Novu godinu.

MALI LOŠINJ

Najpopularniji glazbenici iz Gajnica doček Nove godine će odraditi na Trgu Republike Hrvatske na Malom Lošinju. Riječ je o Hladnom pivu koje nastupa od 22 sata i 30 minuta, a nakon njih sve će zabavljati DJ Hamdy.

Ostali gradovi se nisu nešto pretjerano potrudili po pitanju glazbenih atrakcija i programa, tako da ih nismo ni izdvojili kao zanimljive destinacije. Naravno da o tome prije svega ovisi i budžet, ali ne mora nužno značiti da neko popularno ime može priuštiti građanima i najbolji doček.

A sada da se posvetimo i klupskim dočecima kojih ima mnoštvo, ali izabrali smo one koji su nama zanimljivi i na koje bismo definitivno otišli.

TVORNICA KULTURE

Doček Nove godine u Tvornici, sad već tradicionalni u organizaciji yema i Radija 101, postao je jedan od najvećih gradskih tuluma proteklih sezona. Posljednja dva dočeka su bila rasprodana, a tako se očekuje i ovoga puta. Veliki pogon, kojeg su za ovu priliku nazvali “Ova pjesma zvuči poznato” nudi selekciju hitova za uplesati se u još jednu godinu novih dobrih ili loših odluka. Glazbeni mashup će osigurati da se ne maknete s plesnog podija uz selekciju najvećih hitova od 80-ih do danas. Ove godine kao pojačanje ponovno dovode jednog od najboljih zagrebačkih DJ-a i najčešćeg suradnika – DJ Indyja. Mali pogon, privremenog naziva “We Bet U Look Good On The Dancefloor” okupirat će najbolja plesna nekomercijalna glazba proteklih godina. Indie i alt rock te electro pjesme za sve one koji žele čuti ono što se trenutno ne vrti na svim radio stanicama. Kultni zagrebački Radio 101 već godinama napaja uši sjajnom glazbom, a i ovoga puta glazbu koja struji radijskim valovima sluša se na najluđem i najvećem klupskom dočeku.

VINTAGE INDUSTRIAL BAR

Riječki zaštitni znak LET3 stiže u Savsku 160 proslaviti ulazak u Novu godinu te osigurati da vam u prvim novogodišnjim satima ne manjka glazbe, zabave i odgovarajućih napitaka! Glazbeno pojačanje kroz novogodišnju selekciju do ranih jutarnjih sati, pružit će im DJ Frajman, najsenzibilniji, najboležljiviji, ali i najbolji DJ u gradu!

KATRAN

Zagrebački Katran je objedinio 4 godišnja doba u jednoj noći. Stoga, očekuju vas četiri tematska i glazbeno različita dance floora, a glazbu vrti 5 DJ-a i jedna DJ-ica. Na flooru Ljeto – Museum Katran vrti DJ Don Tom, na Zimi – “Shock Show Industry” DJ Marin Bukljaš i Eva Marija, zatim na Proljeću – Podmornica “Penetrator” M5-72 vrte DJ Yesh i & DJ Pips, a na Jeseni, flooru pod nazivom “Lovačka soba “Kot 2 Jelena” glazbu vrti DJ Denna M. 

HARD PLACE

Hard Place uvijek ima zanimljive dočeke za sve ljubitelje najbolje rock glazbe. Nakon sedam uzastopno rasprodanih fešti očekuju i ove godine veselu atmosferu uz dva vesela rock benda i rock and roll DJ Dabija. The Trio će svirati sve hitove starog rocka i hard rocka, a Ružne Tete će posjetitelje provesti kroz ex-Yu i oldies hitove.

SUN GARDENS DUBROVNIK

Novogodišnja noć u Vrtovima sunca će biti nezaboravna. Za odličnu atmosferu pobrinut će se Danijela Martinović, jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica, koja će uvesti posjetitelje u 2018. godinu sa stilom, a Zaratino Band je zadužen za ples do ranih jutarnjih sati.

Nadam se da smo uspjeli istaknuti ono najkvalitetnije što će se odvijati u novogodišnjoj noći, naravno da ima još puno toga, ali ima i dosta događaja koji ne zaslužuju mjesto među elitom, kako zbog “treš” glazbe, tako i zbog…ne, ipak je samo zbog “treš” glazbe. Opustite se i razveselite u novogodišnjoj noći, činjenica je da će za većinu vas najbolji odabir ipak biti neki od trgova, kako zbog besplatnih ulaza tako i zbog najbolje atmosfere. Neka vam novogodišnja noć ostane u dobrom sjećanju i nemojte ući u 2018. godinu na hitnoj. Nemojte ići toliko daleko!