Koncert “Zimzeleno a novo” povodom Dana dvorane Lisinski
26. prosinca 2017.
Music Box (9881 Članci)
Podijeli

Koncert “Zimzeleno a novo” povodom Dana dvorane Lisinski

“Zimzeleno a novo” glazbena je akcija naše najveće diskografske kuće Croatia Recordsa i emisije Drugog programa Hrvatskog radija “Music Pub Zlatka Turkalja” koja je iznjedrila 3 vinila i dvostruki CD box s 18 vrhunskih glazbenih interpretacija.

Cilj akcije je očuvati hrvatsku glazbenu kulturu predstavljanjem važnih autora i pjesama mlađim generacijama. Objavljivanjem originalnih snimki te njihovih obrada u akustičnim verzijama i u interpretaciji mlađih glazbenika željelo se podsjetiti na antologijske glazbene materijale, koji su u vrijeme nastanka bili korak ispred vremena i obilježili glazbenu produkciju 60-ih, 70-ih i 80-ih godina te ih vratiti u radijske i televizijske programe. Na pločama “Zimzeleno a novo” mogu se čuti nove izvedbe evergreena Josipe Lisac, Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije, Miše Kovača, Radojke Šverko, Gabi Novak, Novih fosila, Parnog valjka, Haustora, Denis & Denis koje izvode najzvučnija mlada imena hrvatske pop i rock glazbene scene.

Povodom Dana Dvorane, 29. prosinca u Maloj dvorani od 20 sati održat će se istoimeni koncert “Zimzeleno a novo”, na kojem će nastupiti šest sjajnih mladih i izuzetno talentiranih izvođača. Solisti Mia Dimšić, Antonela Doko, Queen of Sabe i Mateo Pilat te bendovi Flyer i Bang Bang svojim vrhunskim interpretacijama, obradama naših antologijskih pjesama i svojim autorskim skladbama uživo će dočarati program „Zimzeleno a novo“ koji je osvojio kritiku i publiku.

Foto: Nikola Knežević