Riječki rockeri The Black Room objavili EP “After Dark”
13. siječnja 2018.
Music Box (9877 Članci)
Podijeli

Riječki rockeri The Black Room objavili EP “After Dark”

Novi EP benda The Black Room pod nazivom „After Dark“ predstavlja novi presjek rada njihovog prvog studijskog albuma ”In This Town Lies A City”.

Produciran od strane Mateja Zeca (Let 3), EP ”After Dark” donosi 4 nove pjesme. Nastavljajući tamniji, melankoličan ali energičan zvuk i atmosferu prvog albuma u kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova, bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim,kompleksnijim i zrelijim odmakom.

EP s najavnim singlovima ‘’Ready To Go’’ i ‘’Eye For An Eye’’ predstavlja još jednu višu razinu za ovaj odličan bend. Protekla godina donijela im je mnoštvo koncerata od kojih treba izdvojiti nastup ispred kultnih Wovenhand u Riječkom Pogonu kulture, gostovanje na jednom od najvećih festivala u Hrvatskoj – INmusic kao i koncertno predstavljanje na dvije međunarodne glazbene konferencije, Waves Vienna u Beču i BuSh u Budimpešti gdje je bend ostvario vrlo dobre kritike ali si i otvorio vrata za buduće koncertne nastupe po Europi pa i šire.

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. Godine, a članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, te bubnjar Ivan Ritoša. Njihov debi album izašao je u ožujku 2016. godine pod nazivom ‘’In This Town Lies a City’’ te se glazbeno oslanjao na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova i neopsihodelije 80-tih i 90-tih. Album je odlično prihvaćen, kako od strane publike tako i kritike, čime se ističu kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji izlazi s Riječke rock scene.