Iznenadno umrla pjevačica grupe The Cranberries – Dolores O’Riordan
15. siječnja 2018.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Iznenadno umrla pjevačica grupe The Cranberries – Dolores O’Riordan

Kako piše The Guardian, ali i brojni drugi svjetski mediji, pjevačica popularne grupe The Cranberries, Dolores O’Riordan, umrla je u Londonu u 46. godini života. 

“Irska i internacionalna pjevalica Dolores O’Riordan umrla je iznenadno u Londonu danas. Imala je 46 godina.”, objavila je njezina izdavačka kuća. Tijekom karijere u ovoj grupi prodano je više od 40 milijuna ploča diljem svijeta. Planetarno popularni su postali zahvaljujući pjesmama “Zombie”, “Linger” i “Dreams”.

Još se ne znaju razlozi njezine smrti, ali ovo je definitivno vijest koja je šokirala glazbeni svijet. Godina je loše počela, mnogi će se složiti.

Obitelj i prijatelji zamolili su za privatnost u ovom teškom trenutku. O’Riordan je bila članica The Cranberries od 1989. godine kada se pridružila braći Noelu i Mikeu Hoganu. Nakon što je pročitala oglas u lokalnim novinama, prijavila se za pjevačicu benda i tako je počelo jedno divno glazbeno razdoblje.

Podsjetimo, The Cranberries su posjetili 31. listopada 2002. godine i Hrvatsku gdje su nastupili na sjajnom koncertu u Domu sportova, a 10 godina kasnije trebali su biti gosti zagrebačkog INmusica, ali su otkazali koncert i još nekoliko datuma europske turneje. Zanimljivo je kako je Dolores napisala i pjesmu o Hrvatskoj, vjerojatno zbog odličnih iskustava tijekom koncerta u Zagrebu.

Dolores O’Riordan umrla je u 46. godini života, 15. siječnja 2018. godine.