Voland Le Mat s bendom dolazi u KSET!
29. siječnja 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

Voland Le Mat s bendom dolazi u KSET!

Njegov „Svijet tišine“ tjera vas da zaronite duboko u svoju nutrinu, kad kaže „Nije fer“ spremno kimnete glavom i zaljuljate se u ritmu, a za njegov „Nigredo“ ne treba vam prijevod – jednostavno ga osjećate. On je Voland Le Mat i nastupit će u KSET-u u petak, 23. veljače.

Od „Faustopojki“ je prošlo već punih 9 godina, pauza je trajala predugo i, srećom, prekinuta je točno onda kada je Momir Oljača, kantautor koji na potrebnoj distanci drži ‘đavla i ludu’, pronašao nove riječi koje će pretočiti u stihove. A publika na svakom njegovom nastupu te stihove upija kao da ih čuje po prvi puta.

Uz stalnog suradnika Velimira Grujića na gitari, Momiru su se sredinom prošle godine pridružili Ante Prgin Surka na bubnju i Antonino Šimić na basu, a sjajna je vijest da će u KSET-u za klavijaturama sjediti Ivan Arnold, klavijaturist iz prve postave Voland Le Mata koji je Faustopojkama dao prepoznatljiv pečat i bez kojega, prema Momirovom priznanju, taj album ne bi bio to što jest.

Uoči koncerta Voland Le Mat objavit će novu pjesmu koja će u KSET-u biti premijerno izvedena.

Kao predizvođačica nastupit će Gordana Marković, kantautorica iz Zagreba koju publika poznaje kao pjevačicu u bendu Auguste. Gordana je pažnju privukla nastupajući u drugoj sezoni HRT-ove emisije „A Strana“, a u KSET-u publika će po prvi puta moći čuti njene autorske pjesme, u pratnji Dominka Lučića na klavijaturama i Martinu Pustički na violi.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna možete kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu (Tratinska 18). Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 40 kuna.

Foto: Filipa Beroš (Photo Fi)